2018. december 17. - hétfő

Hofi megmondja

Kinyomtatom...
Hofi megmondja, borító

Az Ady Megmondja könyv sikere után a Corvina Kiadó most a sorozat folytatásával jelentkezik, íme a vicces, gondolkodtató és társadalomkritikus Hofi Megmondja könyv Király Levente szerkesztésében.

Maga a könyv tematikusan veszi a magyar huszadik századi élet meghatározó jelenségeit mint cenzúra, egészségügy, szocializmus, foci és még sok más, ma is releváns dolgot nem minden felhangtól mentesen. Hofi, aki kőbányai munkáscsaládba született, így személyesen átélte a magyar átlagember problémáit és élethelyzeteit, a magyar stand-up comedy előfutára és máig legsikeresebb humoristánk. Rendszerkritikáit mindig mindenki szívesen fogadta, maga Kádár János is mondta neki: „Ez az, bátrabban!” A könyvben megtalálhatók a leghíresebb Hofi mondások, így a „korrupció az, amiből kihagynak” vagy pedig a magyar „statisztika szerint az egy főre eső bunkók száma kettő.” Én magam sok poént találtam amit csak felvételen hallottam eddig, sőt volt olyanra is példa hogy egy sokszor hallott de mindmáig teljesen meg nem értett poént csak most fogtam fel, így leírva, mivel élő előadásban nem volt igazán érthető egy-egy szó. Egy szó mint száz, érdekes műfaj ez, maga a könyv pedig sok összegyűjtött életigazságot rejt magában amit érdemes elolvasni.

Király Levente (szerk.): Hofi megmondja, 2018
Corvina kiadó, ISBN: 9789631365351

Még nem értékelted

Hirdetés

Kapcsolódó cikkek

Csíksomlyói passió

Egy színházi előadás zarándokútja.

borító

Az Álomgyár Kiadó nyári sikerkönyve, A szerelem egyenlete elnyerte a világviszonylatban legismertebb és legrangosabb könyves oldal, a Goodreads.com első díját romantikus kategóriában.

-

A Pozsony Nemzetközi Filmfesztivál diákzsűrije Csuja László Virágvölgy című elsőfilmjét választotta a legjobbnak.