Pozsonyban díjazták a Virágvölgyet

A Pozsony Nemzetközi Filmfesztivál diákzsűrije Csuja László Virágvölgy című elsőfilmjét választotta a legjobbnak.

Csuja László, a Filmalap elsőfilmeket támogató Inkubátor Programjában készült mozifilmjét választotta a legjobb alkotásnak a diákzsűri a Pozsony Nemzetközi Filmfesztiválon. Az indoklásban az ifjú ítészek méltatták a Virágvölgy szereplőgárdáját, képi világát és a film humorát. A díjat Csuja László forgatókönyvíró-rendező és Vass Gergely operatőr személyesen vette át a december 2-án megtartott esti díjátadón.

A Virágvölgy történetében a külvárosi lakótelepen unatkozó Bianka hirtelen felindulásból ellop egy csecsemőt, majd kénytelen otthont keresni, azonban senki sem fogadja be. Már-már feladná, mikor véletlenül találkozik a jószívű, munkásszállón élő Lacival, aki segíteni akar az utcán rekedt lánynak és eldönti, hogy mindenáron otthont teremt számukra.
A Virágvölgy Csuja László rendező egyszerre költői és realista, punkosan karcos első játékfilmje. A film különleges amatőr főszereplőkkel készült: a női főszerepben Berényi Bianka Instagram-sztár, az EU Cannibal frontembere; a férfi főszerepben Réti László, többszörös Speciális Olimpiai bajnok látható.

Csuja László első mozifilmje, a Virágvölgy Enyedi Ildikó mentorálásával készült. A forgatókönyvet Csuja László és Nagy V. Gergő közösen jegyzi, az operatőr Vass Gergely volt. A film Muhi András és Ferenczy Gábor producerek vezetésével a FocusFox gyártásában a Filmalap 62 millió forintos támogatásával készült.
A Virágvölgy sikerrel szerepelt az A-kategóriás Karlovy Vary filmfesztiválon, ahol elnyerte az East of the West zsűri díját, majd a palicsi fesztiválon is díjazták, és azóta már mintegy húsz rangos filmfesztiválon szerepelt szerte a világon.
A film augusztus 31-én került a mozikba, hazai forgalmazója az ELF Pictures.