A második adventi gyertya meggyújtása a Városháza parkban

Advent második hétvégéjén is a gyerekeké lesz a főszerep a Városháza parkban.

Az immár hatodik alkalommal megrendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásáron már péntek délután megkezdődik a hétvégi programsorozat, amely még két héten keresztül egészen karácsonyig várja a fővárosi családokat minden hétvégén.

A budapestiek kedvelt helyszínén a Városháza Parkban, a Tarlós István főpolgármester fővédnökségével rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár második adventi hétvégéjén már pénteken benépesül a fűtött hütte. 17 órától a Szironta együttes, majd 19 órától a Fourtissimo zenekar szórakoztatja a nagyérdeműt. Másnap, szombaton 11 órára várjuk nem csupán a csemetéket, de szüleiket is a fényligetté változott park hüttéjébe, ahol Kiss Balázs bűvész humoros és látványos előadását tekinthetik meg. A karizmatikus, és a gyerekek nyelvén mesterien beszélő bűvész interaktív műsorában a gyerekek nem pusztán szemlélői, hanem aktív résztvevői is lehetnek a bűvészshow-nak. A Családi bűvészshow végére pedig talán a Mikulást is sikerül közösen a Városháza park hüttéjébe varázsolni! Immár hatodik éve köszöntik a határon túli gimnazisták az adventet és a budapestieket a Városháza parkban. December 8-i műsorukban szülőföldjük karácsonyi hagyományaiból mutatnak be ízelítőt 15:30-tól, este 19 órától pedig az Oti Voice & Bass sajátos formációját hallgathatják a látogatók a vásár fűtött hüttéjében.
Advent második vasárnapján is különleges programokkal várunk mindenkit a főváros szívében, délelőtt 11 órától Róka Szabolcs, az adventi vásár visszatérő fellépőjének A pórul járt farkas című zenés mesejátékán izgulhatnak a legkisebbek, amelyet karácsonyi kézműves foglalkozás és Bibliai mesesarok követ. Délután 16 órától a Bábakalács Bábszínház Nyiss kaput, Angyal! című betlehemes előadásával hangolódhat mindenki az adventre. Jézus születésének történetét egy különleges, háromszintes betlehemben, bábokkal jelenítik meg. A gyönyörű, meghitt, gyertyafényes játékkal igazi karácsonyi hangulatot teremtenek meg, elősegítve a várakozás időszakának ünnepélyessé tételét.
17 órától a Határon Túli Diákok Kórusának közreműködésével gyújtják meg a város legnagyobb adventi koszorújának második gyertyáját. A ceremónián Berán Ferenc, a Budapest-Újlaki Sarlós Boldogasszony plébánia plébánosa mond ünnepi áldást.
A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban!

A karácsonyig tartó adventi programsorozatról és vásárról bővebben a weboldalon tájékozódhatnak.
December 7. (péntek)
17:00 – Szironta együttes
19:00 – Fourtissimo – koncert
December 8. (szombat)
11:00 – Kiss Balázs bűvész karácsonyi varázslata és Mikulás ünnepség
15:30 – Határon túli diákok műsorai
19:00 – Oti Voice & Bass – koncert
December 9. (vasárnap)
11:00 – Róka Szabolcs: A pórul járt farkas – zenés mesejáték
12:00 – Karácsonyi kézműves foglalkozás és Bibliai mesesarok
16:00 – Bábakalács Bábszínház: Nyiss kaput, Angyal! – betlehemes előadás
17:00 – Második adventi gyertyagyújtás

Hirdetés