A sHówKIRÁLYNŐ ajándéka a gyerekeknek

Karácsonyi adománygyűjtés a Jókai Színházban.

A karácsonyi ajándékozás és adománygyűjtés a Békéscsabai Jókai Színház társulatának szívügye. Advent második hetében nagyszalontai és debreceni gyerekek kapták a meglepetést. December 11-én a Dévai Szent Ferenc Alapítvány nagyszalontai otthonának lakói látogattak el Békéscsabára, megnézték Weber Kristóf és Zalán Tibor zenés mesejátékát, A sHówKIRÁLYNŐ-t.

Előadás után Seregi Zoltán, a színház igazgatója köszöntötte a vendégeket, akiknek a házigazdák zenés műsorral és a hagyományos kakaós, vajaskalácsos uzsonnával kedveskedtek. Utána átvették a teátrum dolgozói által adományként összegyűjtött élelmiszerpakkot és mindenki megkapta a Mikulás-csomagot is. A Böjte Csaba és munkatársai által fenntartott gyermekmentő központtal a színház 2010-től működik együtt, és azóta rendszeresek a látogatások, a gyermekeknek óriási élményt jelent a színházi előadás évről évre, nagyon hálásak a barátságos fogadtatásért és persze az ajándékokért. A sHówKIRÁLYNŐ kétségtelenül segítette a gyűjtést. Hosszú hetek óta ugyanis naponta két-három meseelőadásra nagy csomagokkal érkeztek az iskolások.

A debreceni Remény a Leukémiás Gyermekekért Alapítvány felhívására a színház társulata gyűjtést szervezett, hogy a debreceni gyerekek ünnepét csokival szebbé tegye. A felhívásra megmozdult az egész város, nemcsak a művészek, a színház dolgozói, hanem a városból is nagyon sokan hoztak adományt, rengeteg csokoládé gyűlt össze a szervezőirodában. Így az előadásokra érkező osztályok is jelentősen hozzájárultak a gyűjtéshez, hozták az édességet beteg társaiknak, a csomagokon gyógyulást kívánó üzenetekkel, rajzokkal.
A csokiszállítmányt a beteg gyerekeknek december 13-án délelőtt Seregi Zoltán igazgató indította el a Békéscsabai Jókai Színházból Debrecenbe.