Gyújtsuk meg együtt az utolsó gyertyát az adventi koszorún a Városháza parkban!

Advent utolsó vasárnapján készüljünk együtt a szeretet ünnepére!

A negyedik gyertya meggyújtásával már csupán egy nap marad karácsonyig. Az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár az utolsó hétvégéjén is színes programokkal vár minden érdeklődőt, aki az ünnep előtt egy pillanatra megpihenne a Városháza park fűtött hüttéjében, vagy épp a vásári forgatagban élné át a karácsony emelkedett hangulatát.

A fényligetté változott Városháza Parkban, a Tarlós István főpolgármester fővédnökségével rendezett Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár negyedik és egyben utolsó adventi hétvégéjének programsorozata pénteken a délutáni órákban veszi kezdetét. 17 órakor Koltai Judit tolmácsolásában lesz hallható Sári Edina „Az lenne jó” című retró meséje, amelyben egy 1978-ban tizenkét éves kislány mulatságos és megható szövegelését hallhatjuk a minden gyermek által kalandként megélt életről. 19 órától a Cimbaliband világzenei zenekar hattagú formációja veszi birtokba a fűtött hütte színpadát.

Másnap 11 órától a Muzsikáló Manó Matiné hívja interaktív téli zenés utazásra a fiatalokat. Endrődi Ági színművész interaktív zenés műsorán angyalokkal, dalocskákkal, csengettyűkkel, manócskákkal és egy csodálatos karácsonyi varázslattal hangolódhatnak rá kicsik-nagyok a közelgő ünnepre. A műsor után karácsonyi kézműves foglalkozásra és Bibliai meseolvasásra várjuk a gyermekeket! Szombaton délután 17 órakor a 4 Akkord Show Kórus ad karácsonyi koncertet, akik az amerikai gyökerű – Európában viszonylag ismeretlen – show kórus irányzat egyik első magyarországi képviselői. December 22-én, zárásként 19 órától Kozma Orsi – Cseke Gábor Duo játszik saját feldolgozásokat és híres jazz standardeket a Városháza park hüttéjében.

Az utolsó adventi vasárnapot és a karácsonyi vásár programjainak zárónapját 11 órakor Kárász Eszter és az Eszter-lánc mesezenekar Hóhullásban című interaktív koncertje nyitja, melyen a történet a zene, bábok, és persze a gyerekek segítségével együtt indulhatunk a tél titkainak nyomába. A műsor után az év utolsó kézműves foglalkozását és Bibliai meseolvasását tartjuk a kicsik számára. Délután 16 órakor a Magyar Népmese Színház "Üdvösségünk égi ország" című interaktív karácsonyi betlehemes játékát láthatja a nagyérdemű, amely egy tradicionális marosvásárhelyi bábos betlehemes alapjaira épült előadás lesz. A műsor különlegessége az ajándékozás után, Jézuska mulattatására szolgáló bábjáték. 
Az adventi programsorozat záróeseményeként december 23-án, vasárnap 17 órakor az Ensemble Noël kórusának közreműködésével gyújtják meg az utolsó, negyedik gyertyát a főváros legnagyobb adventikoszorúján. A ceremónián Páll László, a Kálvin Téri Református Egyházközösség lelkipásztora mond ünnepi áldást.

A programok ingyenesek a vásár fűtött hüttéjében és a Városháza parkban!
December 21. (péntek)
17:00 – Sári Edina: „Az lenne jó” – előadja: Koltai judit
19:00 – Cimbaliband – koncert
December 22. (szombat)
11:00 – Muzsikáló Manó Matiné – interaktív zenés téli utazás
12:00 – Karácsonyi kézműves foglalkozás és Bibliai mesesarok
17:00 – 4 Akkord Show Kórus karácsonyi koncert
19:00 – Kozma Orsi & Cseke Gábor duó – koncert
December 23. (vasárnap)
11:00 – Kárász Eszter és az Eszter-lánc Mesezenekar: Hóhullásban – gyerekkoncert
12:00 – Karácsonyi kézműves foglalkozás és Bibliai mesesarok
16:00 – Magyar Népmese Színház: „Üdvösségünk égi ország” – interaktív karácsonyi bábos betlehemes
17:00 – Negyedik adventi gyertyagyújtás