A 10. születésnapját ünneplő Kéknyúl a jubileumi évét az Akváriumban zárja!

Kéknyúl - december 29., szombat 19.30, Akvárium, KISHALL.

A hetvenes évek soul- és funkzenéjében gyökerező, urbánus tánczenét játszó Kéknyúl egyedülálló színfoltja a hazai klub- és fesztivál-körforgásnak. A zenekar az elmúlt tíz évben nagy ívet járt be, a kezdeti blues-jazz formációból mára egy négy lemezes, az összes jelentősebb fesztiválon fellépő, a Müpa nagytermében egész estés koncerteket adó együttes lett. Számos izgalmas produkcióval léptek fel a világ különböző pontjain, többek között Németországban, Marokkóban, Észtországban, Ausztriában és Romániában.

Egyedi hangzású dalaikkal hívják táncra a karácsonyi vacsorákkal feltöltődött közönséget, amelyek közül már a készülő új albumról négy számot is hallhat a közönség. A zenekar teljes erővel készül a koncertre, számos dal újra lesz hangszerelve, továbbá meglepetés vendégekkel egészül ki a formáció az est során!
Jellegzetességük a Los Angeles-i származású Andrew Hefler szenvedélyes, karakteres éneke, Premecz Mátyás zenekarvezető-billentyűs – védjegyének számító – Hammond orgonája, melyet kiegészít a hat másik egyenrangú muzsikus által szőtt izgalmas zeneszövet telivér fúvósszólamokkal, vagány gitárokkal, sok vokállal. Az estét a magyar népdalokat friss, kreatív és lendületes módon feldolgozó Kodály Spicy Jazz nyitja.

Újdonság továbbá Premecz Mátyás zenekarvezető triója, melyben Gyárfás István és Jeszenszky György a társai. Az új formációval nemrég voltak egy héthetes erdélyi turnén, ahonnan sikerekkel gazdagodva tértek haza.
Kéknyúl zenekar tagjai:
Premecz Mátyás – Hammond, zenekarvezető
Andrew Hefler – vokál
Jász Andris – szaxofon
Badics Márk – dob
Mata István – basszusgitár
Kováts Gergő – bariton szaxofon
Csókás Zsolt – gitár
Puskás Csaba – trombita
Jegyek elérhetőek itt.