Lolleh Bellon: A csütörtöki hölgyek

Bemutató a Spirit Színházban január 17-én, Szitás Barbara rendezésében.

Három idős, vérbeli párizsi hölgy, Sonia, Marie és Helene csütörtök délutánonként együtt teázik. Mindez játékos, mozgalmas formában, hiszen a nők mindig szórakoztatóak. Nem?

Valószínűleg mindenki ráismer egy-egy barátjára, ismerősére vagy önmagára egy csütörtöki hölgyben. Csütörtökönként minden szóba kerül: a múlt, a gyerekkor, a szerelmek, a család, a mindennapok kis örömei és kudarcai. Mindig megvitatják aktuális gondjaikat. Jelmezbál, részvények, kriptabővítés, sütés, fogpótlás, tévéműsor, gyereknevelés, munka, öregedés, halál.

Az írónő, aki maga is színésznő, teljes beleérzéssel éli és írja meg ezeknek a hölgyeknek az életét. Miközben pereg előttünk a játék, nyilvánvalóvá válik, hogy franciák, oroszok, magyarok nagyon hasonlítunk egymásra. Legalábbis az asszonyok.
"Nem vagyok író. Soha életemben nem ültem le íróasztalhoz. Kószálok a városban, ábrándozom. Kis papírdarabkákra párbeszédfoszlányokat jegyzek fel. Soha nem gondolok ki nagy elméleteket. Én az érzéseimmel gondolkodom." (Lolleh Bellon)

Szereposztás:
Sonia: Papadimitriu Athina
Marie: Szabó Éva
Helene: Borbáth Ottília
Jean: Jerger Balázs
Victor: Mészáros Tamás
Fordította: Szántó Judit, Díszlet: Spirit, Jelmez: Katona Bálint
Rendező: Szitás Barbara

Előadások időpontja:
2019. január 17. (csütörtök) 19:00 - Bemutató
2019. január 23. (szerda) 19:00
2019. február 5. (kedd) 19:00
2019. február 15. (péntek) 19:00

Hirdetés