Kafia és a Nagyi Projekt is a Highlights of Hungary jelöltjei között

A közönségszavazás határideje: január 28.

A Könnyű leckék szomáliai főhőse, Kafia, valamint Révész Bálint nagyikról és unokáikról szóló díjnyertes dokumentumfilmje, a Nagyi Projekt is bekerült a Highlights of Hungary idei jelöltjei közé.

A Highlights of Hungary 2013 óta az első és egyetlen olyan platform Magyarországon, amely kategóriák nélkül, ám ugyanazon kreatív értékalapon gyűjti össze az aktuális év hazai sikereit, kiemelkedő teljesítményeit és szerethető ügyeit. Idén a 10 kurátor 55 történet közül választja ki azt, amely a kurátori díjat kapja; a közönség pedig január 28-ig szavazhat a kedvencére a díj weboldalán, tehát a kurátori díj mellett egy közönségdíjat is kiosztanak február 6-án a Highlights of Hungary díjátadón. Az idei 55 személy/történet/ügy közé bekerült az ELF Pictures által a hazai mozikban október 11-én bemutatott Könnyű leckék (r.: Zurbó Dorottya) főszereplője, a szomáliai menekült Kafia, valamint a november 1-től vetített Nagyi projekt (r.: Révész Bálint) című film is.

Kafia Jelölő kurátor: Polgár Odett
“Kafiya 15 évesen a gyermekházasság elől menekült Szomáliából Budapestre és kezdett egy új életet egy számára teljesen ismeretlen közegben. Legelőszőr a Marie Claire Fashion Days kifutóján láttam modellkedni, aztán pár hónappal később címlaplányként pózolt a magazinban profi modellként. Sorsáról készült egy dokumentumfilm is, amit idén októberben mutattak be. Az inspiráló történet a Könnyű leckék címet viseli Zurbó Dorottya rendezésében.”

Nagyi Projekt Jelölő kurátor: Super Channel
“A generációs szakadékok korában, amikor a személyes kapcsolattartás is kiveszőben van, rendkívüli azt látni, hogy a húszas éveikben járó 3 srác a nagymamáik történeteinek szentel több hosszú hónapokat. Azon túl, hogy az együtt töltött idő jelentőségét mutatják be, azt is megugorják, hogy összekapcsoljanak 3 teljesen különböző kultúrát, világszemléletet és történelmi olvasatot, amelyek a film végére talán mégis egy közös üzenetbe olvadnak. Az pedig extra öröm, hogy az elmúlt években jobbnál-jobb doksi filmek szerepelnek a Highlights of Hungary gyűjtésében. Egy letűntnek hitt műfaj virágkorát éljük!“
A Könnyű leckék és a Nagyi Projekt hazai forgalmazója az ELF Pictures.