BÚÉK – Közönségtalálkozó az Urániában

Vendégek az alkotók: Goda Krisztina, Törőcsik Franciska, Mészáros Béla, Zákonyi S. Tamás.

Az elmúlt hónapok legsikeresebb magyar filmje volt a BÚÉK, amelyet mind a kritika, mid a közönség lelkesen fogadott. A december eleji bemutató óta 260 ezer nézője lett a Goda Kriszta-rendezte remake-nek, amely Paolo Genovese Teljesen idegenek című filmje alapján készült. A filmből március 2-án, szombaton 15:30-kor közönségtalálkozóval egybekötött vetítést rendez az Uránia. Vendégük Goda Krisztina, valamint a szereplők közül Törőcsik Franciska és Mészáros Béla, továbbá a producer, Zákonyi S. Tamás. Bevezetőt mond és a film után a színpadon az alkotókkal beszélget Kovács Gellért filmkritikus.

Szilveszter éjjelén bármi megtörténhet. Jó is, rossz is, furcsa is. Egy baráti társaság úgy dönt, hogy egy játékkal fűszerezi meg a bulit: egész este mind a heten úgy telefonálnak és írnak vagy fogadnak üzeneteket a mobiljukon, hogy a többiek is láthassák, hallhassák őket. És ezzel el is kezdődik a hazugságok, átverések és simliskedések hosszú sora. Mert igazából mindenkinek van egy (vagy több) titka, szégyellnivalója, másik szerelme, másik élete… és hazudni általában könnyebb, mint őszintének lenni. Persze csak addig, míg le nem bukik az ember.

Goda Krisztina a Csak szex és más semmi óta különösen sikeres hazai filmek rendezője, régi alkotótársával, Divinyi Réka forgatókönyvíróval és néhány nagyon ismert, nagyon tehetséges színész segítségével kelti életre a csupa fordulattal, meglepetéssel teli szilveszter éjszaka eseményeit.
Főszereplők: Lengyel Tamás, Törőcsik Franciska, Elek Ferenc, Hevér Gábor, Szávai Viktória, Bata Éva, Mészáros Béla

Hirdetés