Hip-hop fronton erősít a SOUND

Sorjáznak a fellépők Európa legmenőbb vízparti fesztiváljára, a legújabb listán ott van Sean Paul, KSHMR, Desiigner vagy Denzel Curry.

A Balaton Sound szervezői közben folytatják a tavaly létrehozott, tudatos és biztonságos fesztiválozásra buzdító Safety First kampányt, melyhez önkéntesek jelentkezését várják.

Ezúttal rap és hip-hop túlsúlyos listát tettek közzé a Sound szervezői. A névsort Sean Paul vezeti, majd jönnek sorban a műfaj képviselői egyenesen Amerikából. Az idei Soundon fellép Desiigner, Denzel Curry, Ski Mask the Slump God, Saweetie, MadeinTYO, Yxng Bane illetve Buddy is.

A friss listán szerepel a szintén amerikai DJ, zenész KSHMR, élő produkcióval érkezik Sam Feldt és Dj fronton fellép még Valentino Khan Griffyn valamint Jay Pryor ír producer, DJ és dalszerző.

A műfaji változatosság jegyében közzétett névsorban található még az Egyesült Királyságból érkező popzenész, Youngr illetve az amerikai pop-rock duo, Missio.

A nemzetközi felhozatal mellett a hazai hip-hop szcéna élharcosai is fellépnek a Soundon: jön az idén 15 éves Halott Pénz, az egy évvel korábban, de szintén Pécsen formálódott Punnany Massif és a 2019-ben csak néhány built tervező Wellhello.

A Balaton Sound szervezői a fesztivál biztonságának növelése érdekében tavaly életre hívták a Safety First kampányt, mely már az első évben jól vizsgázott. A kampány idén tovább folytatódik, s a szervezők nagyban számítanak az önkéntesek jelentkezésére. Aki szívesen venne részt a Balaton Sound Safety First csapatában, ezen a linken jelentkezhet április 30-ig.