Hétvégén zárul a Quimby megaturnéja, a Family Tugedör

Március 29. és 30. Budapest, Barba Negra.

A Family Tugedör egy két órás zenefolyam, ahol egy Quimby-koncertbe ágyazva fellépnek a tagok Quimby melletti szerelemgyerekei is, azaz A Kutya Vacsorája, az Aranyakkord, a Kárpáti Dódi Priváti Projekt, a Marlboro Man és Szilárd is. A hat állomásos turné most a végéhez közeledik és a Barba Negrában, egy duplakoncerttel zárják a családi örömzenélést.

A Quimby nemcsak egy egészként jelenít meg egy hihetetlenül sokszínű zenei univerzumot, hiszen az azt éltető zenészek egyenként is külön-külön, egy-egy egyedi hangot képviselnek. Nem csoda, hogy ennyi ötlet nem fér bele egy zenekarba és szinte mindenkinek van az anyazenekar mellett egy másik „családja”. A Family Tugedör azonban hat formáció reuniója, ahol minden Quimby érintettségű zenekar fellép, összehozva ezzel hat zenekart és huszonhárom zenészt, hogy ezúttal nem külön fellépéseken, hanem egy teljes értékű Quimby koncert részeként mutassák be ezt a népes famíliát.

„A legizgalmasabb az egészben, hogy meg kellett találnunk mindegyik formáció dramaturgiai helyét: kikísérleteztük, hogy ki alkalmasabb arra, hogy vigyen egy adott lírai pillért vagy éppen a varacskos sertés rockot, jazzes behúzást. Ezeken a koncerteken mindenki bemutathatja a saját oldalát és gyakran meglepő dolgok is előkerülnek, mint például amikor Faszi a mikrofonhoz lép és azt énekelteti a közönséggel, hogy „bunkó vagyok”. Együtt szélesebb az eszköztárunk és nagyobb belátást kapunk egymás zenei világába. Ezeken a koncerteken gyakran úgy váltják egymást a zenészek, hogy azt is nehéz követni éppen melyik formáció tűnik fel, a közönség nem győzi kapkodni a tekintetét. Nagyon élvezzük ezt a közös turnét”- meséli Kiss Tibi, a zenekar egyik frontembere.

A két órás koncert alatt így megismerhetjük Faszi a Quimbyvel ’majd egyidős, tróger rock zenekarát, a Marlboro Mant, Szilárd érzelmesebb oldalát saját neve alatt futó produkciójában, olyan énekesnőkkel kiegészülve, mint Galambos Dorina, Kiss Flóra és Schoblocher Barbara. A kísérleti jazz műfajába kalauzol el bennünket Dódi, a Kárpáti Dódi Priváti Projekttel, míg A Kutya Vacsorája speciális zenei laborjába Livius és Faszi enged betekintés zenésztársaival. A sor legfiatalabbja az Aranyakkord lesz, ami Tibi és Vastag Gábor dalkeltetője, de még Fefe is meglepetéssel készül a közös családi összeröffenésre.

A turné záróállomása most hétvégén lesz Budapesten a Barba Negrában, ahol a zenekar és a MagNet Bank közös akciójának köszönhetően mindkét estére 15-15 önkéntes kap ingyenes belépést egy napnyi önkéntes munkáért cserébe.