A Mézga Család a MOM KULT-ban és országosan

Zenés vígjáték premier: 2019. április 15. hétfő és 16. kedd.

A Magyar Televízióban 1968-ban bemutatkozó Mézga család c. rajzfilmsorozat azonnal az egész ország kedvence lett, történetén több generáció nőtt fel. Mézgáék a gyerekeken kívül a felnőtteket is lenyűgözték, a sorozatból több széria is készült, melyek rendre megdöntötték a nézettségi rekordokat. A felejthetetlen, örökzöld történet egy zenés vígjáték keretében kerül végre színpadra 2019 áprilisában, Szűcs Gábor rendező, Deák Lőrincz Andrea író és Mészáros László zeneszerző közreműködésével. A Mézga Család c. zenés színpadi vígjátékban a Romhányi – Nepp –Ternovszky nevekkel fémjelzett eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Életre kel Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki és Maffia, természetesen a sorból Máris szomszéd sem maradhat ki, felbukkan a jövőből MZ/X, sőt a sosem látott, de annál gyakrabban emlegetett Hufnágel Pisti és Tivadar is megjelennek a színen.

A Mézga Család c. zenés vígjátékban az alkotók aktualizálták az eredeti sztorit. A szenzációsnak ígérkező színpadi előadásból megtudhatjuk, hogy Géza hogyan dolgozza fel a kapuzárási pánikot, hogy Paula valóban félrelép-e, hogy Kriszta összejön-e újra a gót rockzenésszel, sőt Máris szomszéd sötét titkaira is fény derül. Mindeközben Aladár felfedezi az MZ/X-et és a kalamajka tetőfokán megalakul a családi maffia.

Szűcs Gábor rendező kiemelte:

„Ha egy rajzfilmsorozatot kellene kiemelni, amely egyaránt beleégett a szívekbe és a retinákba, mi, a hatvanas, hetvenes és nyolcvanas évek szülöttei gondolkodás nélkül vágnánk rá: Mézga Család. A több mint három évtizeden át töretlen népszerűségnek örvendő rajzfilmsorozat egy kedves, színes, a valóságosnál emberibb világot teremtett, amelybe jó érzés volt hétről hétre hazatérni. Mézga Géza és Paula, Aladár, Kriszta, Blöki, Maffia, Hufnágel Pisti és Máris szomszéd, Romhányi József és Nepp József remekül eltalált, felejthetetlen karakterei olyan valóságosak, hogy szinte lelépnek a képernyőről. Mi épp erre alapoztunk: a Mézga család karakterei keljenek életre a színpadon. Hiszem, hogy ez sikerülni fog, és a felhőtlen, zenés, szórakoztató előadás a fiatalokat is elrepíti egy térben és időben messzi, szebb világba, ami után ők is megértik, hogy mit jelent, ha a szüleiktől azt hallják: MZ/X, MZ/X, jelentkezz!”

A Mézga Család kalandos történetének lenyűgöző kreativitása, sziporkázó ötleteinek végtelen tárháza, fantasztikus humora, felejthetetlen karaktereinek pontos, részletes kidolgozása garanciát jelentenek a színpadi változat sikerére is. A zenés vígjátékban felcsendül a rajzfilmsorozatból jól ismert eredeti főcímdal is.

Rendező: Szűcs Gábor

Zeneszerző: Mészáros László

Főcímdal: Deák Tamás

Író: Deák Lőrincz Andrea, Dramaturg: Romhányi Ágnes

Szereposztás:

Mézga Géza: Magyar Attila / Bodrogi Attila

Paula: Balázs Andrea / Kokas Piroska / Borbás Erika

Kriszta: Andrádi Zsanett

Aladár: Náray Kovács Zsombor / Maszlag Bálint

Máris szomszéd: Maszlay István / Tűzkő Sándor

Tivadar: Tűzkő Sándor / Torres Dániel

Maffia: Katona Klaudia

Blöki: Mező Zoltán

Icu: Deák Lőrincz Andrea

További budapesti előadások: 2019. május 20. 21.22. 23. - MOM KULT

Országos előadások, 2019/tavasz-nyár:

Április 19-20. 19:00 (péntek- szombat) Győr, Vaskakas

Április 26.   19:00 (péntek) Dunaújváros Bartók Kamaraszínház

Április 27-28. 19:00 (szombat- vasárnap) Miskolc, Művészetek Háza

Május 3. 19:00 (péntek) Kecskemét, Hírös Agóra

Május 5.  19:00 (vasárnap) Eger, Gárdonyi Géza Színház

Május 7.  19:00 (kedd) Gödöllő, Művészetek Háza

Május 8.  19: 00 (szerda) Keszthely, Balaton Színház

Május 10. 19:00 (péntek) Szolnok, Aba- Novák Agóra Kulturális Központ

Május 16.  19:00 (csütörtök) Szekszárd, Babits Mihály Kulturális Központ

Május 17-18. 19:00 (péntek-szombat) Veszprém, Hangvilla Közösségi Tér

Május 25.  19:00 (szombat) Békéscsaba, Csabagyöngye Kulturális Központ

Május 28. 19:00 (kedd) Debrecen, Kölcsey Központ

Június 1.  11:00 és 19:00 (szombat) Szeged, Nemzeti Színház

Június 13.  (csütörtök) Szombathely, AGORA Művelődési és Sportház

Augusztus 9. (péntek) Veresegyház

Jegyek a helyszíneken a Broadway jegyirodákban és a www.jegy.hu oldalon.