Adyligeten családi nap keretében új játszóteret, sportpályát, közösségi teret és tanösvényt avattak

A II. Kerületi Önkormányzat közösségi tervezést követően újította meg az Adyligeti parkot.

Új játszótér, többfunkciós sportpálya, közösségi tér, futópálya, kültéri fitneszpark és madárbarát tanösvény épült, amelyet április 13-án – több száz fő jelenlétében – családi nap keretében adtak át. Fellépett a Kolompos együttes, bemutatót tartott Szász Kitti világbajnok freestyle labdarúgó is.

Láng Zsolt polgármester kiemelte: a közösségi tervezés még 2017-ben egy szabadtéri piknikkel kezdődött, majd 7 héten át tartott. A kiemelkedő természeti adottságokkal rendelkező, népszerű Adyligeti park és kirándulóhely a fejlesztés eredményeként természetes megjelenésével alkalmazkodik az erdei hangulathoz, megőrizte és erősítette annak egyedülálló természeti karakterét, ugyanakkor sokféle aktív sportolási és pihenési lehetőséget nyújt, ahol közösségi együttlétre alkalmas tereket is kialakítottak.

A létrehozott többgenerációs játszótéren többek között játszókunyhó, játékkonyha, talajszintbe süllyesztett trambulinok, csúszdatorony, vizes játszótér, rollerkert várja a gyerekeket; a többfunkciós, modern sportburkolattal ellátott sportpályán streetball-, sprint- és focipálya épült. A park szélén ösvény halad végig, amely madártani tanösvényként is szolgál, faapríték burkolata futásra is alkalmas, de kialakítottak egy közösségi helyszínként működő térrészt, illemhelyiséggel, pergolával, közösségi asztallal, ivókúttal, kerékpártámaszokkal – mondta Láng Zsolt, a II. kerület polgármestere.

A kerületvezető hangsúlyozta: a II. Kerületi Önkormányzat tavaly két új, és azóta rendkívül népszerűvé vált játszóteret épített: a Vérhalom téri tűzoltós játszóteret, valamint a Fenyves téri KRESZ-parkot, a parkokkal és a játszóterekkel kapcsolatos fejlesztésekre 2010-től – részben pályázati támogatással - 3 milliárd forintot meghaladó összeget fordított. Az Adyligeti park közel 400 millió forintból újult meg az önkormányzat saját forrásából, valamint a főváros TÉR_KÖZ város-rehabilitációs pályázatán elnyert támogatásából.