Húsvéti kavalkád a Várkert Bazárban

A Várkert Bazár április 20. és 22. között idén is ingyenes és színes családi programokkal, kézműves foglalkozásokkal és koncertekkel várja az érdeklődőket.

A gyerekek számos izgalmas program közül válogathatnak: a kézműves foglalkozásokon elkészíthetik a húsvéti dekorációt, lesz közös tojásfestés, gólyalábas utcaszínház, gyerekkoncertek és gyermekjátszó ház. A látogatók a három nap alatt megkóstolhatják a hagyományos népi gasztronómia remekeit, kipróbálhatják a modern street food ízeit, és válogathatnak a kézműves vásár termékei közül. Napközben a konyhaművészet szerelmeseit Czinege Tamás gasztro showja várja, esténként pedig hazánk kiváló művészei adnak koncertet, mint a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Parno Graszt és a Firkin.

A helyszínt idén sem lehet eltéveszteni, az óriási húsvéti tojások már messziről jelzik a színes forgatagot.

A húsvéti hosszú hétvégén induló “Várból palota” című sétán a középkortól napjainkig követjük nyomon a királyok és államfők lakhelyének változatos történetét és felfedezzük a Budai Palotanegyed rejtett titkait. A túrán való részvétel ingyenes, regisztrálni a Várkert Bazár honlapján keresztül tudnak az érdeklődők.

Részletes program a Várkert Bazár facebook és weboldalán.

Ízelítő a Várkert Bazár tavaszi programkínálatából

A Várkert Bazár tavaszi programkínálata az irodalom, a képzőművészet, a művelődéstörténet és a film kedvelőinek is tartogat meglepetéseket.

Folytatódik Várkert Irodalom sorozatunk. Az igazi - Márai 30 címmel a harminc évvel ezelőtt elhunyt Márai Sándort, a XX. századi magyar irodalom egyik legjelentősebb íróját idézzük meg Juhász Anna irodalmár és vendégei segítségével.

Várkert Irodalom áprilisi „Hát éltem már én?" - Gondolatok az ünnephez című estje az ünnephez, a húsvéthoz kapcsolódik, ahol az ország legnépszerűbb katolikus papja, Pál Feri atya és a Kossuth-díjas énekes, mesemondó, népmesegyűjtő, Berecz András együtt lépnek színpadra.

A Nagy Magyar Versek című irodalmi sorozatunkban havonta egy-egy ismert színész és népszerű zenész kelti életre a legnagyobb magyar költők verseit. Áprilisban a bohóságról, a mohóságról és a tavaszról szólnak a versek; májusi tematika pedig a titkok, a gyermekkor, a csodák és a meglepetések köré szerveződik.

Az irodalom visszavág című új irodalmi sorozatunk keretében áprilisban a női irodalom, májusban pedig a máig aktuális népes-urbánus vita témáját járjuk körül.

Rejtélyes Történelem című művelődéstörténeti sorozatunkban Báthoryakról, illetve a Szent Korona megtalálásának rejtélyeiről hallgathatunk beszélgetéseket a témák kiemelkedő szakértőivel.

Továbbra is látogatható az I. világháború eseményeit különleges nézőpontból bemutató Új világ született című állandó kiállításuk, és áprilisban egy új tárlattal is várjuk vendégeinket, melyen orosz és magyar kortárs alkotók művei tekinthetők meg.

Várkert Moziban olyan filmeket tekinthetünk meg, mint a David Bowie arcai vagy a Klimt és Schiele: Amor és Psyche – A szecesszió születése.

Idegenvezetéseinken bemutatjuk a hazai neoreneszánsz építészet egyik legszebb alkotásának, az Ybl Miklós által tervezett Várkert Bazárnak múltját és jelenét, Mikve túránkon pedig a nyugati pincerendszer zegzugos folyosóit járjuk be.