Bíró Eszter: Időradír lemezbemutató koncert

2019. április 27., szombat 11:00 - Marczibányi Téri Művelődési Központ.

Bíró Eszter énekesnő új, gyerekeknek szóló lemeze és könyve, az Időradír a Móra Kiadó gondozásában jelenik meg. A könyvben található 15 dalos nagylemezen a hazai zenei élet kiemelkedő művészei is vendégszerepelnek, többek között Horváth Charlie, Oláh Ibolya, Rohmann Ditta, Szalóki Ági és Szolnoki Péter.

Bíró Eszter legújabb gyerekeknek szóló lemeze ismét játékosan oktat. Ezúttal a téma egy mesére íródik, amiben a pontos időt mutató óra darabokra hullik, ezért az időjárás, az évszakok, és a hét napjai összekuszálódnak. A koncert folyamán meg kell találni a szerkezet darabjait, hogy helyreálljon az idő. Ehhez a gyerekek segítségére van szükség, hogy Eszterrel együtt kiderítsék, mikor van a tegnap, mikor a holnap, melyik hónapban jön a Mikulás, mit jeleznek az óra mutatói, mikor van farsang, mely évszakban fürdünk a Balatonban, melyik nap az első a héten. A koncert végére – sok, élőben megszólaló dal és interaktív játék segítségével – összeállnak az óra darabjai.

Szerzők: Födő Sándor (zene), Bíró Eszter (koncepció, mese), Hegyi György, Marék Veronika, Varró Dániel és Weöres Sándor (dalszövegek), Molnár Jacqueline (illusztráció).

A lemezt támogatta az NKA. 

Közreműködnek:

Födő Sándor “Fodo” – harmonika, ütőhangszerek

Hámori Máté – gitárok, ütőhangszerek

Cserta Balázs – szoprán szaxofon, klarinét, furulyák, tárogató 

Csókás Zsolt – gitár, basszusgitár

Vendégművészek:

Rohmann Ditta – cselló

Magyar Állami Operaház Gyermekkórusa, vezényel: Hajzer Nikolett

Jegyek korlátozott számban kaphatók itt.

Dedikálás a koncert után.

Bíró Eszter énekesnő, színésznő, aki színházi (Miss Saigon, Az Operaház fantomja, Mozart!, Elfújta a szél) - és filmszerepeivel (Csoda Krakkóban), világzenei lemezeivel (Zenéim 2000-2006, Ezter, Mikor lesz az már?), közreműködéseivel (Presser, Zorán, Al Di Meola, Budapest Klezmer Band) vált ismertté, 2013 óta énekel a gyermekeknek. Állati Zenés ABC című lemezéért 2014-ben Fonogram-díjat (az év gyermekalbuma kategóriában), az év énekesnőjeként 2015-ben Érték-díjat kapott. Az Állati Zenés ABC 1. és 2. könyvek és CD-k közel 10 000 példányban kelt el, a Minimax TV csatorna folyamatosan játssza klipjeit. Könyveit már több általános iskola alsó tagozatában használják a tananyag kiegészítéseként.