Időutazásra invitál az ÁRKÁD

Flipperkiállítással várja a látogatókat a budapesti bevásárlóközpont.

2019. június 28-30. között a közelmúlt népszerű játéka, a flipper kap főszerepet az ÁRKÁD-ban. A Budapesti Flippermúzeum kihelyezett kiállításán 40 flippergép várja az érdeklődőket. Az ingyenes program mindazoknak szól, akik egy-egy játék idejére újra élnék ifjú korukat vagy kipróbálnák, mivel múlatták az időt a szüleik, nagyszüleik.

A flipper gyökerei egészen egy 18. századi szalonjátékig, a bagatelle-ig nyúlnak vissza. Az első, karokkal működő flippergép 1947-ben született meg a Humpty Dumpty-val, hogy aztán ezek a gépek – később a videójátékokkal együtt – meghódítsák a popkultúrát. Ma a flipperezés a reneszánszát éli, világszerte sorra nyílnak a tematikus múzeumok. Magyarország is büszkélkedhet egy ilyennel: 2014-ben nyitotta meg kapuit a Budapesti Flippermúzeum, amely Európa egyik legnagyobb állandó interaktív flipperkiállításaként nem csak a nemzetközi sajtó gyakori szereplője, de a turisták egyik kihagyhatatlan budapesti látnivalója is. A Tripadvisor-on, a világ egyik vezető utazási portálján az 561 fővárosi program közül Budapest ikonikus látnivalói mellett a 10. legnépszerűbb; a múzeumok között pedig az első helyen végzett a több mint 140 flippergéppel, videójáték kabinetekkel és különböző ritkaságokkal rendelkező múzeum.

A Flippermúzeum 40 gépet hoz el az ÁRKÁD-ba június utolsó hétvégéjén. A flipperek között régiek és újak is megtalálhatóak majd. A kicsik és nagyok többek között kipróbálhatják a világon egyedülálló, az 1970-es években a Stern cég által gyártott alapokra épült és a Flippermúzeumtól teljesen új dizájnt kapott Budapest Flippert, amelyen a Lánchíd kőoroszlánja, a Parlament és a Halászbástya is megelevenedik. A Steven Spielberg filmje alapján készült Indiana Jones géppel is találkozhatnak a látogatók. A Williams 1993-as gépe a flippergyártás egyik legnépszerűbb klasszikusának számít.

„Azt szeretnénk, hogy az ÁRKÁD több legyen, mint egy bevásárlóközpont: egy olyan hely, ahova nem csak vásárolni járnak az emberek, de ahol szívesen töltenek el időt a barátokkal vagy a családdal. Fontosnak tartjuk, hogy minden korosztály jól érezze magát nálunk, ezért egész évben tematikus programokkal várjuk a család apraját-nagyját. Most az örök fiatalokat és a gamereket szólítjuk meg, hogy a csilingelő hangok okozta önfeledt pillanatokat együtt újra átélhessük, de biztosak vagyunk benne, hogy a gyerekek is nagyon élvezni fogják a flipperezést” – mondta Vizsolyi Dániel, az ÁRKÁD Bevásárlóközpont igazgatója.

2019. június 28. 10 órától június 30. 19 óráig a bevásárlóközpont alsó szintjén kialakított „játékmúzeumban” ingyenesen ki lehet próbálni mind a 40 flippert.