A „Golden Age” című sorozatterv nyerte a budapesti Hypewriter fődíját

Kiosztották a díjakat az Budapesten megrendezett nemzetközi televíziós pitchfórumon, a Hypewriteren.

A fődíjat Bendi Balázs és Erdődy Adrienn „Golden Age” című sorozattervének ítélték. A június 25-án, kedden világhírű nemzetközi szaktekintélyek részvételével megrendezett telt házas eseményen levetítették a tavalyi győztes, a „The Butcher” (A hentes) pilotepizódját is. A második Hypewriteren hatalmas volt a verseny tétje. A győztes alkotó projektjének pilotepizódját a Paprika Studios és az RTL Magyarország közreműködésével és finanszírozásában készítheti el – tehát a „Golden Age” megvalósul, és eljut a közönséghez is.

A Hypewriter felhívására kevesebb mint egy hónap alatt 30 országból 160 pályamű érkezett. A döntőbe nyolc, különféle műfajú sorozat ötlete jutott be: volt köztük, társadalmi szatíra, politikai thriller és természetfeletti családi dráma is. A nyolc döntős – fiatal magyar és külföldi tehetségek – a kedd délelőtti eseményen mutatta be televízióssorozat-ötletét az elismert nemzetközi televíziós szakemberekből álló zsűri előtt.

A nyertes, a „Golden Age” a zsűri szerint erős, átgondolt és meggyőző sorozatterv. Mind megvalósítása, mind a kereskedelmi televízióban, nagy közönség előtt való forgalmazása ígéretes. A zsűri továbbá nagy lehetőséget lát a történet és a karakterek sokoldalú fejlesztésében. Az alkotópáros egyik tagjának, Bendi Balázsnak a nevét többek között a „Barátok közt” írójaként ismerheti a sorozatkedvelő közönség. A sorozat pilotepizódja az RTL Magyarország és a DRG televíziós forgalmazó támogatásával a kelet-közép-európai régió tíz országában jelen lévő, vezető produkciós vállalat, a Paprika Studios gyártásában készül el. Az elkészült alkotást az RTL Klub tűzi műsorra várhatóan 2020-ban.

A rendkívül erős mezőnyre való tekintettel a zsűri értékelésében a nyertesen kívül további három projektet emelt ki: a „Border Tales” (Nagy Levente), a „The Holy Family” (Osváth Gábor) és a „The Prophets” (Árpa Attila) című terveket, amelyekben nagy koprodukciós lehetőségek rejlenek. A fenti sorozattervek mind a Paprika Studios fejlesztési műhelyébe kerülnek, azaz forgatókönyvírók és televíziós szakemberek segítik a tervek fejlődését.

A 2018-ban alapított televíziós pitchfórum idei kiadása hatalmas sikerrel zárult: a beérkező pályaművek mennyisége és minősége, valamint az eseményen részt vevő nemzetközi szakmai közönség létszáma is azt bizonyítja, hogy Hypewriter különlegesen fontos és releváns most, amikor az egész világ a minőségi televíziós sorozatgyártás korát éli. Erdős Ákos, a Paprika Studios vezetője hangsúlyozta: a Hypewriter erőssége, hogy olyan szakmai szereplőket terelt össze, akik elkötelezettek a minőségi tartalomgyártás, illetve a tehetségek felkutatása és gondozása iránt.

A Hypewritert 2020-ban is megrendezik, még több szakmai programmal, valamint újabb kiváló sorozatötletekkel.