Eszterlánc Mezőség Fesztivál - Pomáz, Magyar Vár – 2019. június 28-29.

A mezőségi zene és tánc kedvelőit csalogatja az első alkalommal megrendezésre kerülő Eszterlánc Mezőség Fesztivál, Pomázra a Magyar Várba.

A Fesztivál egyúttal egy mini tábor is, hisz péntek estétől vasárnap reggelig, sátrazási lehetőséget is biztosít, egy különösen szép környezetben, Pomázon, a Majdán-fennsíkon.

A népdalokat, néptáncot, népzenét kedvelők számára különösen csábító lehet, hogy Mezőség legkiválóbb énekesi Hideg Anna, Szilágyi Anna, Takács Anna, Takács Piros (valamennyien a Népművészet Mestere cím birtokosai) végig aktív résztvevői lesznek az eseménynek. Mellettük a hagyományos éneklés kiválóságai Havay Viktória, Navratil Andrea, Juhász Réka, Soós Réka, Fekete Zsuzsanna, Miskolczy Mariska és nem utolsó sorban az Eszterlánc zenekar állandó énekese Sturcz Noémi is fellépnek az esti koncerteken. Az éjszakai táncházakban az Eszterlánc mellett a Horsa Banda muzsikál, a füzesi népzenét a 90-es évek végétől elmélyülten kutató Horsa István vezetésével.

A fesztivál fókuszában Búza és Füzes táncai lesznek. A szombati  intenzív tanfolyamot a Magyar Állami Népi  együttes egykori táncosai (Galát Péter, Vatai Barbara) valamint a Lenvirág Táncegyüttes vezetői (Leidinger Döme és Horti Réka) tartják. A táncok között  szervezett énektanítások mellett, a konyhában, főzés közben is lehet ismerkedni Mezőség régi és újstílusú dalaival.

A részletes program a Folkrádió naptárában és az Eszterlánc zenekar honlapján található.