Montenegróba utazik az Óbudai Danubia Zenekar

Zenehíd elnevezésű műsorával, Liszt, Bartók, Erkel, Kodály és Nina Perović műveivel a montenegrói KotorArt művészeti fesztivál vendége lesz a zenekar július 21-én, Hámori Máté művészeti vezető vezényletével.

Montenegróban is a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervezésében valósul meg a magyar kulturális évad, amelynek részeként június 20-tól szeptemberig számos hazai előadó mutatkozik be Kotorban a Magyar Kulturális Hetek keretében, ahol operett előadás, könnyűzenei és jazzkoncertek, filmvetítések is várják a közönséget.

A KotorArt nemzetközi művészeti fesztivál az ország és a régió egyik legnagyobb és legjelentősebb fesztiválja, amely minden nyáron közel 200 programot kínál több tízezer látogatójának. 2002-es alapításakor a zene kapta a főszerepet a rendezvényen, 2009 óta azonban számos művészeti ággal egészült ki a programkínálat. Az idei, 17. fesztiválon belül az Óbudai Danubia Zenekar a Don Branko Zenei Napokon vendégszerepel. Liszt Les preludes, Bk m,artók Magyar képek, Erkel Hunyadi László – nyitány és Kodály Galántai táncok című műve mellett Nina Perović montenegrói zeneszerző Gusle (Hegedű) című darabját mutatják be a kotori Szent Tryphon székesegyház előtt.

A program a Külgazdasági és Külügyminisztérium és  Magyarország Podgoricai Nagykövetsége támogatásával, a Montenegrói Magyar Kulturális Hetek 2019 programsorozat keretében valósul meg.

Zenehíd

Kotor Művészeti Fesztivál – Montenegró

2019. július 21. 22:00

Nina Perović: Gusle

Liszt: Les preludes

Bartók: Magyar képek

Erkel: Hunyadi László – nyitány

Kodály: Galántai táncok

Vezényel: Hámori Máté