Már lehet pályázni az ország első, kulturális szponzorációs elismerésére

Art is Business Díj 2019

Először ítélik oda 2019 decemberében a vállalatok számára alapított, egyedülálló, kultúratámogatásért és művészeti szponzorációért járó Art is Business Díjat. Az elismerést az Art is Business magazin megálmodója, a kortársPRos hozza létre azzal a céllal, hogy méltányolja a művészeti és kulturális területet támogató vállalkozások munkáját, ezáltal egyre több cég jövőbeni vállalási terveit serkentse ezen a területen. A díjra pályázni 2019. július 19-szeptember 15. között lehetséges. A pályázat elbírálásában ötfős kuratórium vesz részt, amelyben olyan, szakmailag feddhetetlen kommunikációs szakemberek vesznek részt mint Juhász Dóra, a Müpa PR-vezetője, Fehér Zsuzsanna, a Ludwig Múzeum marketing- és kommunikációs vezetője, Vég Szilvia, a Jurányi Inkubátorház kommunikációs vezetője, Drucker Dávid, a Trafó marketing- és kommunikációs vezetője és Balogh Máté András, a kortársPRos ügyvezetője.

Az Art is Business Díj azokat a felelősen gondolkodó vállalkozásokat és mecénásokat hivatott elismerni, akik nyitott és befogadó szellemiséggel, tudatos választás útján lépnek kapcsolatba a művészeti élet képviselőivel és projektjeivel, majd együttgondolkodás során alakítanak ki működő konstrukciókat a közös jó érdekében. A megfelelő együttműködéshez természetesen szükség van meghatározó alkotókra és a rájuk fogékony vállalatokra, vállalati vezetőkre és mecénás gondolkodású szakemberekre. Pontosan ezért fontos, hogy azok a vállalatok, akik már alkalmazzák a támogatási formulákat, kiváló példával járjanak elöl, és ezért őket elismerjék.

A Magyarországon hiánypótló díj kimondottan imázsformáló és értékteremtő céllal jött létre, megalapozva azt, hogy a kultúrára szánt, forprofit támogatás eszméjét erősítse, és segítse beépülni a cégek brandépítésének folyamataiba, valamint elősegítse a vállalat kultúra iránti elköteleződését.

Az Art is Business Díj három kategóriában – nagyvállalat, kis- és középvállalkozás, mecénás – kerül kiosztásra. A vállalatokról és a díjazott mecénás személyéről öttagú kuratórium dönt, melynek tagjai: Fehér Zsuzsanna, a Ludwig Múzeum marketing- és kommunikációs vezetője, Juhász Dóra, a Müpa PR-vezetője, Vég Szilvia, a Jurányi Inkubátorház kommunikációs vezetője, Drucker Dávid, a Trafó marketing- és kommunikációs vezetője és Balogh Máté András, a kortársPRos ügyvezetője.

Az Art is Business magazint a kortársPRos, az ország egyetlen összművészeti brandkommunikációs ügynöksége hívta életre azzal a szándékkal, hogy a forprofit és kulturális szférák találkozását elősegítse.

Pályázati kérdőív: http://www.artisbusiness.hu/hu/kerdoiv/art-is-business-dij/

Pályázati határidő: 2019. szeptember 15.

További információ: Sinkovicz Anita/ kortársPRos – 30/507-5305