A Monos című magyarhangya-film bekerült a miskolci CineFest nemzetközi filmfesztivál versenyszekciójába

A film a fesztiválon lesz először látható a hazai közönség számára.

Egy távoli hegyvidéken, valahol Latin-Amerikában, egy kamaszokból álló fegyveres különítmény – Rambo, Törpe, Répa, Hosszúláb, Farkas, Lady és Bumbum – azt a parancsot kapja a Szervezettől, hogy egy külföldi túszt (Julianne Nicholson) és egy fejős tehenet tartsanak életben. A frontvonalak gyors mozgása nyomán azonban könnyűnek hitt, paradicsomi küldetésük pokoljárásba fordul, és nemcsak a feladat teljesítése, de az életük is veszélybe sodródik.

Alejandro Landes (Porfirio, Cocalero) harmadik nagyjátékfilmje a kolumbiai polgárháború borzalmait idézi meg a kamaszok szemszögéből. Az üdítő cameo alakításokat – mint Julianne Nicholsoné, vagy a Hannah Montanából ismert Moisés Ariasé -, a parádés operatőri munkát (Jasper Wolf), valamint az Oscar-jelölt zeneszerző, Mica Levi experimentális kompozícióit Landesnak sikerült úgy összegyúrnia, hogy ezzel a háborús film műfaji kereteit írta át.

A Monos a Sundance Filmfesztiválon robbant be a zsűri különdíjával, majd sorban nyert azokon a fesztiválokon, ahol csak indították. (Kolozsvár, Odessa, Cartagena, Newport, Montclair). Az év végi toplisták egyik nagy esélyese.

Link az előzeteshez itt.

Monos (2019)

Színes, feliratos kolumbiai-argentin-holland-német-svéd-uruguayi thriller/dráma

Rendezö: Alejandro Landes

Író: Alejandro Landes, Alexis Dos Santos

Szereplők: Julian Giraldo, Karen Quintero, Laura Castrillón, Sofia Buenaventura

Operatőr: Jasper Wolf, Zene: Mica Levi

Bemutató 2019. október 31.