Az Érték és Minőség Nagydíjakat szeptember 10-én adják át a parlamentben

2019-ben 39 témakörben lehetett pályázni a gazdaság egyik legrangosabb kitüntetésére.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat kitüntetéseit a Gazdaság Ünnepén, az Országház Felsőházi termében, szeptember 10-én adják át ünnepélyes keretek között. A kiváló minőségű áruk és szolgáltatások színterén elismert díj zsűrijének minden várakozását felülmúlta a beérkezett pályázatok magas színvonala, sokszínűsége. 39 főcsoport több mint 100 témakörében hirdettek pályázatot a Kárpát-régió egész területén. A pályamunkák mindegyikében az innovatív szemlélet, a minőségi, kreatív, integrált megoldások tükröződtek, a szolgáltatások körében pedig az egyre gyakoribb komplex megoldások, több funkciós termékek, ötletes termék-szolgáltatás rendszerek állnak a fókuszban.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatot a DIAMOND Szervezőiroda Bt. (a védjegyalapítók megbízásából a pályázat szervezési és lebonyolítási teendőit koordináló és végző szervezet), a Hajnal Húskombinát Kft., a Legrand Magyarország Villamos Rendszerek Zrt., a Poli-Farbe Vegyipari Kft., a ProfessionCert Kft., valamint az erdélyi, mezőcsávási székhelyű SSM & SIU Kft. írta ki és valósította meg. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat eseményeinek fővédnöke Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke. A pályázati rendszer kiemelt támogatója a Miniszterelnökség Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkársága, külhoni támogatója a Romániai Magyar Demokrata Szövetség.

A pályázat ünnepélyes eredményhirdetésére 2019. szeptember 10-én, a Gazdaság Ünnepén kerül sor az Országház Felsőházi termében. Az ünnepségen beszédet mond és a kitüntetéseket átadja: Dr. Latorcai János, az Országgyűlés alelnöke, Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszter-helyettesi feladatokat is ellátó parlamenti államtitkára, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség elnöke.

Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati Rendszer célja, hogy elismerje a pályázaton megfelelő termékek és szolgáltatások magas minőségi színvonalát, elősegítse a nemzetközi piacon versenyképes, kiemelkedő minőségű, magas hozzáadott szellemi értéket képviselő áruk előállítását, ösztönözze a szolgáltatások fejlesztését.

Kiss Károlyné Ildikó az Érték és Minőség Nagydíj Pályázati rendszer alapítója elmondta: „Az elmúlt évtizedekben sokat változott a gazdasági helyzet, rengeteget fejlődtek a magyar termékek, a magyarországi vállalkozások, nőttek az exportlehetőségek, megerősödtek a határon túli magyar vállalkozások is. Éppen ezért egyre fontosabb a szerepe azoknak a megkülönböztető jeleknek, védjegyeknek, amelyek kiemelkedő eredményekre és teljesítményekre hívják fel a figyelmet. Egy minőség tanúsító védjegy jól láthatóan hordozza azt az üzenetet, hogy viselője megfelel az előírásoknak, minősíti, magasabb szintre emeli használóját a gazdaság szereplői között. A fogyasztóknak, vásárlóknak egyértelmű segítséget nyújt, választásaikban, hogy számukra a legmegfelelőbb döntést hozhassák meg. A pályázat olyan hazai és Kárpát-medencei vállalkozásokat ismer el, amelyek munkájuk során nem csak kiváló minőséget állítottak elő, hanem kiemelt figyelmet fordítottak a környezettudatosságra, a fenntarthatóságra és a termékbiztonságra is. Nekünk kiíróknak nem titkolt célunk, hogy

ezen a pályázaton részvételt biztosítva egyenlő esélyt teremtsünk nemcsak Magyarország határain belül, hanem az azon kívül működő, magyarországi kapcsolatú gazdasági szervezetek számára is” - fogalmazott az ügyvezető igazgató.

Az Érték és Minőség Nagydíj Tanúsító Védjegy használatának elnyerése nyilvános egyfordulós pályázat útján volt lehetséges. Az idei pályázatok benyújtási határideje 2019. május 24. volt, értékelésük több fordulóban történt. Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázatra jelentkezhetett minden magánszemély, jogi személyiség, jogi személyiséggel nem rendelkező társaság, egyéni vállalkozó vagy alkotóközösség, a pályázati főcsoportok szerinti, a pályázat céljainak megfelelő, Magyarországon, illetve a Kárpát-régióban gyártott, forgalmazott termékkel, termékcsaláddal, szoftverrel, illetve ahhoz kapcsolódó szolgáltatással, mellyel rendszert alkot, vagy önálló szolgáltatással.

A díjat magyar és angol nyelvű Kitüntető Oklevél tanúsítja, jelképe az Érték és Minőség Nagydíj emblémájával díszített, a Hollóházi Porcelángyár Kft. alkotógárdája által készített egyedi iparművészeti trófea.

2019. szeptember 10-én kerülnek átadásra a Kiíró Tanács különdíjai is: az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Életmű Díja, Az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Vállalkozási Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Innovációs Vezető Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Energiahatékonyságért és Környezetvédelemért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Digitalizációért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat év Felfedezettje Díja, Az Érték és Minőség Nagydíj Kommunikációért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Nívódíj, az Érték és Minőség Nagydíj Pályázat Kárpát Hazáért Életmű Díj, valamint a különböző szervezetek által felajánlott különdíjak.