Living-Loving - Müller Péter Sziámi életHű koncertje

Müller Péter Sziámi költő, énekes, dalszerző, a Sziget és a Bartók Plusz Operafesztivál alapítója NEM idén lesz 50, 60 vagy 70 éves.

Csak épp most érezte úgy, hogy eljött az újabb összegzés ideje, ugyanúgy, ahogy annak idején a Művészetek Palotájában adott, felejthetetlen koncert alkalmával.

A magyar kulturális élet meghatározó alakjaként évtizedek óta képes NEM megfelelni a címkéknek, és ebből fakad, hogy a legkülönfélébb embereket és közösségeket hozza össze. Ezekből a találkozásokból mindig merészen új dolgok születnek – a Sziget Fesztiváltól a Bartók Plusz Operafesztiválon át az ezernél több dalig, amit a maga és mások számára írt. Kölcsönhatásokból újabb összhatás jön létre most, Müller Péter Sziámi életHű koncertjén is, október 29-én az Erkel Színházban.

A helyszínhez méltóan valóban különleges vendég-barát-sztárfellépők érkeznek: Miklósa Erika, Szinetár Dóra, Szakcsi Lakatos Béla, Dés László, Jávori Ferenc Fegya, Tolcsvay László, Novák Péter, Menyhárt Jenő, Kovács Antal és zenésztársai, a Baltazár Színház művészei és Darvas Ferenc, valamint az Angyalok Kara kórusa és a Free Voice Vokál teszik teljessé ezt az unikális együttlétet.

A zenéről az igényes pop- és rockszcénából ismert kollégák gondoskodnak. A crossover repertoárban előadják a 80-as évek legendás (tűrt vagy betiltott) slágereit, az URH, a Kontroll-Csoport, a Sziámi és az Európa Kiadó termésének legjavát és a szerzőtárs vendégekkel együtt alkotott emlékezetes dalokat, régieket és újakat egyaránt.

Sokezren emlékezhetnek a Müller Péter Sziámi And Friends duplabulikra az A38 Hajón, a szintén dupla Cohen magyarul hangversenyre a Budapesti Kongresszusi Központban és a Dohány utcai Zsinagógában, a Dürer- és a Kobuci-beli elszabadulásokra, vagy a Katonában és a Madách Színházban átélt ülve vigadásokra… a Living-Loving életHű koncert nekik is új élményt ad: olyan összhatást, ami a soha nem látott minőségi összegzésből ered.

Jegyvásárlás az Eventim hálózatán itt, Facebook esemény itt.

Müller Péter Sziámi hivatalos Facebook oldala.

Az est a Krokodil Rock Kft. szervezésében kerül színre.