PolePlay Országos Rúdsport és Légtorna Bajnokság november 2-án

133 induló lép színpadra a tudását bemutatni.

A világ számos országában rendeznek amatőr és profi Európa- és Világbajnokságokat e sportágakban. Magyarországon a versenyt 3. alkalommal tartják meg, az Angyalföldi Sportközpontban. (1139 Budapest Rozsnyay u. 4.) A programsorozatban lehetőséget adnak az amatőröktől kezdve a középhaladókon át egészen a profi sportolókig. Kiemelt szándék a rúdsport népszerűsítése, az utánpótlás nevelése, a lakosság és a gyerekek egészséges életre való nevelése, valamint a sportolási lehetőség biztosítása.

A Bartók Béla úti PolePlay Buda Rúdsport és Légakrobatika Stúdióban Csisztu Zsuzsa moderálásával, Engel-Tanczer Katalin világbajnok rúdsportoló, légakrobatika egyesület alapítója, a verseny fővédnöke részvételével, Sáfrány Emese, légtornász Európa bajnok, Tímár Alina és Bicsár Fanni gyermek duó versenyzők és Siklósy Noémi egyéni elit versenyző bemutatójával bepillanthattunk a sportág rejtelmeibe. Idén a tavalyi 80 indulóhoz képest közel kétszer annyian, az ország minden tájáról több mint 20 klub versenyzője mutatja be gyakorlatát.

Ebben az évben sikerült pénzdíjassá tenni a bajnokságot, a kategória legjobbja 100 ezer forint jutalmazásban részesül. A résztvevők életkora elég tágas, a legfiatalabb hétévestől egészen az 50 plusszosig. A nemek aránya fölényes női dominanciát mutat, mindössze két férfi mutatja be gyakorlatát. A pontozás a korcsolyában hasonlatos rendszerben történik, tehát kivitelezés, koreográfia, kosztüm, de mondhatom azt, hogy jelmez, zene, azaz komplett összhatást értékel négy bíró.