Mozdulj rá! Czanik Balázzsal – immár oszágszerte

Óriási sikerrel robbant be a mozgás szerelmesei életébe Czanik Balázs Mozdulj rá! programja, ami az év első felében volt elérhető Budapesten.

A nagy népszerűséget mi sem mutatja jobban, mint hogy az ingyenes Capoeria aerobik rendezvények októbertől immár országos sorozattá váltak. Czanik Balázs, a Capoeira aerobik megalkotója az év elején indította el „Mozdulj rá, Budapest!” elnevezésű programját. A Ludovika Arénában tartott ingyenes aerobic órák sportolni vágyók ezreit vonzották, számos résztvevő ekkor szerette meg a mozgást, ami azóta mindennapossá, sőt életformává vált számára. Egy hónapja nem csak Budapesten, hanem az ország számos nagyvárosában sem lehet kifogás a mozgásra.

„Rendkívül fontosnak tartom, hogy a rendszeres sportot mindenkivel megszerettessük és elérhetővé tegyük; ezért dolgozom mintegy 2 évtizede. Nagyon sokféle mozgásforma létezik, és rengeteg lehetőség van arra, hogy ha valaki igazán szeretne, akkor eddzen – akár otthon, akár csoportos órán vagy személyi edzővel. Mégis úgy gondolom: a csoportos órák jelentik a legtöbb ember számára a legjobb megoldást. Hiszen ha valaki még nem tudja, hogy mi tetszik neki igazán, akkor az aerobik jó alapot ad, de kiváló azoknak is, akik közösségben szeretnek edzeni, vagy akik kimondottan a zene ritmusára akarnak mozogni. Bármi is az indíttatás, az biztos, hogy az órák jól átmozgatnak, inspirálnak, szuper hangulatúak, változatosak és hatalmas energiák szabadulnak fel a közös edzésnek köszönhetően. Ezért indítottuk el év elején a Mozdulj rá! programunkat, ami októbertől ismét ingyenesen látogatható a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Sportcsarnokában, a Ludovika Arénában. Az ősz nagy újdonsága, hogy a fővároson kívül Nyíregyházán, Miskolcon, Debrecenben, Szekszárdon, Dombóváron, Kaposváron, Egerben, Pécsett, Szolnokon és további nagyvárosokban találkozunk a mozogni vágyókkal. Emellett a hetente tartandó aerobik órák jó célt is szolgálnak, mert havonta más-más rászorulót vagy szervezetet támogatnak. Bár a program ingyenes, minden résztvevőnek lehetősége van egy adománygyűjtő ládában kisebb-nagyobb összeget elhelyezni, és az így gyűjtött adományt megkapja az adott hónapra kiválasztott rászoruló” – mondja Czanik Balázs fitness edző.

Ha valaki különlegesebb programra vágyik, télből a nyárba ruccanna, de nyaralása során is szeretne mozogni, akkor egy mesés utazáson vehet részt 2019 telén. Czanik Balázs évek óta nagy sikerű fitness táborokat tart a világ számos pontján, legközelebb Egyiptomban lesz a különleges program.

„Sharm El Sheikh-ben tartom táboromat november 29 - december 06. között. A télből a nyárba csöppenhetnek a résztvevők, ahol a városnézések és a kikapcsolódás mellett garantáltan megizzasztok mindenkit. Úgy gondolom, még a nyaralás során is roppant fontos – főként az ünnepek előtt -, hogy a mozgásra odafigyeljünk. Erről én fogok gondoskodni. Az edzéseken kívül tanácsadásokkal, Ras Mohamed kirándulással és city shopping túrával várunk mindenkit” – mondja Czanik Balázs.