Fénybusszal járja a gyermekotthonokat a Bookline

A Bookline Busz minden nyáron körbejárja az ország legnagyobb kulturális fesztiváljait.

Idén télen már nemcsak az olvasóközönséget örvendeztetik meg a busszal, ami a téli időszakra különleges köntösbe öltözik, ellátogatnak az ország több gyermekotthonába, ahol foglalkozásokkal és könyvadományokkal teszik emlékezetessé a gyerekek számára az ünnepet. A Bookline számára kiemelten fontos az olvasásnépszerűsítés, továbbá mindennél és mindenkinél fontosabb a felnövekvő generáció, akikből olvasó felnőtt válik. Ezért idén télen üzembe helyezi a díjnyertes Bookline Buszt, amivel két budapesti és három vidéki város gyermekotthonába is ellátogatnak, könyvadományokkal, forró csokival és gyerekfoglalkozással örvendeztetve meg azok lakóit.

A karácsonyi hangulat szellemében égőkkel díszítették fel a Bookline zöld buszát, ami még izgalmasabbá varázsolja a gyerekek számára az élményt. A látogatások során a webáruház dolgozói mézeskaláccsal, forró csokival, gyerekfoglalkozásokkal és könyvadományokkal készülnek a gyerekek számára. Minden egyes helyszínre 50 darab könyvet visznek, amelyek között 20 éves korig minden korosztály találhat magának kedvére valót. Az otthonok lakói többek között olyan izgalmas könyveket kapnak, mint A tél jegyesei - A tükörjáró, 50 elszánt magyar nő, Zeusz és bandája - Görög mitológia újratöltve, A sátánármányos parázsvarázs-pokolikőr-puncspancs-lódítóbódítóka, és a Ringató-mesék - Borsi a hóban.

Emellett Kis-Várday Júlia a Szívünk rajta program koordinátora Varró Dániel A szomjas troll és Al Ghaoui Hesna Holli, a hős - Mese arról, hogyan félj bátran című könyvei alapján tart interaktív foglalkozást. Al Ghaoui Hesna története alapján a gyerekek egy óriás társasjátékban és bátorságpróbán vehetnek részt, Varró Dániel könyvéből pedig A leprikónok átka című mese elevenedik meg. Ahogy a könyvben, úgy a foglalkozáson is a gyerekek szavazással dönthetnek a történet alakulásáról, közben kincseket is szerezhetnek, lakka-lekvárt kóstolhatnak, és nemcsak trollal párbajozhatnak, de még rejtvényt is megoldhatnak.

A Bookline Fénybusz többek között ellátogat a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthonba, az érdi Fészek Alapítványhoz és a budapesti Burattino Gyermekotthonba.