2019. december 6-án ismét útjára indult a fényfüzérrel díszített Mikulás HÉV a H5-ös HÉV- vonalon

Tavaly a Mikulás HÉV csak a Szentendrei vonalon közlekedett, idén már három vonalon, egy másik szerelvény díszbe öltöztetésével is találkozhatnak a közösségi közlekedők.


A MÁV-HÉV Zrt. célkitűzése, hogy a mindennapi menetrendszerű közlekedés mellett, a vállalatra bízott vagyont képező ipartörténeti jelentőségű nosztalgiajárművek állapotán a működőképesség fenntartását biztosító állagmegőrzést elvégezze.
Az M VIII-as, az L VII-es és a P XV-ös járművekből összeállított szerelvény december 6-án és 7-én közlekedik a H5-ös vonalon. Erre a szerelvényre 800 méter hosszúságú 8000 LED-ből álló fényfüzér került.

Idén újdonság, hogy a H6-os és a H8-as vonalon is közlekedik egy felújított és szintén ünnepi köntösbe öltöztettet Bzmot Mikulás HÉV. A megújult utastérrel rendelkező 2 szerelvényből álló zöld- fehér motorvonatra 5000 LED került elhelyezésre.
A társasági vagyon megőrzési és megóvási kötelezettségünknek eleget téve, a nosztalgiajáratok esetében nem a napi rendszeres közlekedtetés a célunk. Inkább bizonyos eseményekhez kötve, élményeket és nosztalgia hangulatot kívánunk átadni.

Mindemellett a Mikulás HÉV-en felcsendülnek a jól ismert Mikulást váró dallamok, találkozhatnak a gyerekek krampuszokkal és természetesen a Mikulással, aki ezúttal sem érkezik üres kézzel.