Megjelent a Terra Profonda új lemeze: For the Sake of the Mountains

A saját meghatározása szerint sámáni folk-blues zenét játszó Terra Profonda új lemezzel jelentkezik a Fonó kiadásában.

Az album felvétele a sitkei Kálvária-kápolnában zajlott, ahol teljesen akusztikusan rögzítették a számokat, ez a különleges atmoszféra adja meg a lemez hangzásának alapját. A lemezfelvétel folyamata kamerán is rögzítésre került, két videóklip és egy werkfilm örökítette meg a nyári elvonulást. A lemez hangmérnöke Vastag Gábor volt, a videókat pedig az Ocean Productions (Ruprecht Vilmos, Soponyai Ákos, Varga Buda) készítette. 

A debütáló kiadványhoz hasonlóan csak saját szerzemények kerültek a kilencszámos lemezre, melyek a zenekar énekes-frontembere, Vincenzo Lo Buglio látomásos szövegei köré épülnek. Vincenzo alkotótársaival, Kiss Krisztiánnal (koboz, ír buzuki, szaxofon) és Szabó Mátyással (basszushangszerek) hetedik éve változatlan felállásban működteti a Terra Profondát.

A dalok sokféle forrásból merítenek, a műfaji határokat könnyen átjárja és -hágja a Terra Profonda, a maga sajátos módján mégis egységes stílust kialakítva. A lemez címadó dala, a „For The Sake of The Mountains” egy természeti képekből építkező éteri szerelmes dal, míg a „Marie” egy Tom Waits korai korszakát idéző zsigeri szving. A buzuki dominálja az ír balladák világát megidéző „Chestnut Girl”-t, a lemez zárószámát, a szabad improvizációra épülő bluesos „I Heard The News”-t pedig a basszusgitár viszi a hátán.

Kiss Krisztián: koboz, ír bouzouki, szakszofon

Vincenzo Lo Buglio: ének

Szabó Mátyás: basszusgitár, akusztikus basszusgitár

Hangmérnök: Vastag Gábor "Vasti"

1. Garden of Woe

2. Glow

3. For The Sake of The Mountains

4. Dragged Into Sunlight

5. Marie

6. Your Whip

7. Chestnut Girl

8. You Asked Me a Thousand Times

9. I Heard The News

A felvételek a sitkei Kálvária-kápolnában készültek 2019 júniusában.

Köszönet: A Hangfoglaló Könnyűzene Támogató Programnak, Podlovics Péternek, Gönczi Magdolnának, Badár Sándornak, Badár Tamásnak, a Sitkei Kastélyfogadónak és a családjainknak.

Krisztián Kiss: koboz, irish bouzouki, saxophone