Kortárs Karácsonyi Vásár december 22-ig az A.P.A. galériában

Resident Art Fair 2019 - Budapest, Horánszky utca 5. minden nap 12-től 19 óráig.

A vásáron idén több mint 100 alkotó 300-nál is több alkotása szerepel: a festmények mellett közel 60 db grafika és számos fotó. A Young 'n Fresh kollekcióban fiatal alkotók munkáiból lehet válogatni elérhető áron, a Special Price válogatásban ugyanezen generáció vaskosabb árfekvésű munkái találhatók, az idei év újdonságaként bevezetett Collectors' Selection szekció pedig a kuriózumra vágyó gyűjtőknek kínál csemegéket.

Online katalógus itt.

Kisvideók a RAF művészeiről itt.

December 19-én 18 órától kurátori tárlatvezetést tartunk a kiállításon − a belépés díjtalan, szeretettel várnak minden érdeklődőt!

„Számomra a kortárs művészet mindig is edukációs terep marad. Azt gondolom, hogy ez Magyarországon még sokáig így lesz, mert jóformán hiányzik a közoktatásból, aminek köszönhetően társadalmilag is meglehetősen szubkulturális helyzetben van. Nyilván problémás egy vásárt missziós terepként definiálni, ugyanakkor az is tény, hogy jókora szeletét bemutatjuk a kortárs művészetnek. És mivel két héten keresztül minden nap látogatható, nyilvános kiállításról van szó, ahol tárlatvezetéseket is tartunk, azt gondolom, hogy olyanok is eljönnek, akik most találkoznak először kortárs művek vásárával, és ha idén még nem, de talán egy év múlva már vásárolni is fognak. Tavaly a vásárlóink 60 százaléka élete első műtárgyát vásárolta nálunk. És erre nagyon büszkék vagyunk.” − Schneller János

„Aki kortárs művészetet akar vásárolni, az rugaszkodjon el a realitástól, és bízzon magában. Merjen dönteni! Mi erre adunk lehetőséget. Ez is egy misszió.” − Bánki Ákos

Olvassa el a RAF 2019 kurátoraival készült interjút a Kortárs képző blogon - Szabad a kortárs, szabad a piac! - beszélgetés Schneller János művészettörténésszel és Bánki Ákos képzőművésszel.