Magyar nyelven nézhető az új Világok harca minisorozat

Ez a Világok harca teljesen és őszintén tisztelettudó – The Guardian.

A kultikus H. G. Wells-novellát kétrészes minisorozat formájában vetíti Magyarországon az Epic Drama, 2019. december 20-án és 21-én, este 9-től. Az első marslakós történet legfrissebb adaptációjának főszerepeiben Rafe Spall, Eleanor Tomlinson, Robert Carlyle és Rupert Graves nyújt kiemelkedő alakítást.

Megannyi feldolgozás – köztük film, képregény, videójáték, sőt Orson Welles hírhedt rádiójátéka – után érkezik a Világok harca sorozat, az első olyan adaptáció, amelynek díszleteit Angliában állították fel, VII. Eduárd korához igazítva. A forgatókönyvíró, Peter Harness igyekezett hű maradni az eredeti forrásanyaghoz, ám a dráma középpontjába egy nőt, és vele együtt egy megszokni vagy megszökni túlélési stratégiát helyezett.

– Peter szkriptje tényleg nagyon különleges, hihetetlenül érdekes módon dolgozza fel a történetet. Amit szintén nagyon kedvelek ebben az adaptációban, hogy ez az első verzió, amely a valódi időszakban játszódik. A csúcstechnológia és az Eduárd korabeli angol táj összeillesztése egyszerre csodálatos és izgalmas – nyilatkozta a többszörös BAFTA-díjas és Primetime Emmy-re jelölt Robert Carlyle, akire a hazai közönség a Trainspotting óta biztosan emlékszik. – Azt gondoltam, hogy egy greenboxban forgatunk majd, ehhez képest meghökkenve láttam a hatalmas építményt, egy dübörgő kapszulát, ami valóban az erdőbe csapódik.

H. G. Wells 1898-ban az elsők között írt egy olyan történetet, ahol az emberiségnek egy idegen faj inváziójával kell szembenéznie. A marslakók támadása okozta káosz közepette George (Rafe Spall – A nagy dobás, Pí élete) kilép házasságából, és a körülöttük élők rosszallása ellenére új életet kezd Amyvel (Eleanor Tomlinson – Poldark, A mágus). Azonban a Föld többi lakójával együtt hamarosan ők is az életükért küzdenek a fokozódó terrorral szemben. A férfi bátyja, Frederick (Rupert Graves – V mint vérbosszú, Szoba kilátással) és egy csillagász (Robert Carlyle – Trainspotting, Alul semmi) története is kapcsolódik az eseményláncolathoz, amint szembesülnek egy olyan kegyetlen ellenséggel, amit épp ésszel fel sem tudnak fogni.

Kétség sem fér hozzá – a Világok harca a BBC legnagyobb sci-fi felelevenítése a 2005-ös Doctor Who óta – írja a brit Heat magazin. Hogy valóban így van-e, arról a hazai érdeklődők pénteken és szombaton 21 órától győződhetnek meg az Epic Drama csatornán.