Egy csatornából kettő

A UPC-nél is külön helyet kap a Viasat History és a Viasat Nature.

2019. december 20-tól a UPC-nél eddig egy programpontot megosztva használó Viasat History és Viasat Nature tévécsatornák külön-külön helyen érhetők el, így a különböző tematikára épülő ismeretterjesztő filmek immáron teljes műsorkínálattal állnak az előfizetők rendelkezésére. A történelem, illetve a természet világát széleskörűen bemutató csatornák exkluzív tartalmakkal és premierekkel várják nézőiket egész évben, és talán még hangsúlyosabban az év utolsó napjaiban.

A Viasat World médiavállalathoz tartozó Viasat History és Viasat Nature a UPC kínálatában eddig egy csatornahelyen osztozott, a 24 órát fele-fele arányban kitöltve. Mostantól azonban a szolgáltató előfizetői külön programhelyre kapcsolhatnak, ha színes történelmi információkra vágynak, és egy másikra, ha inkább a természet- és állatvilág tartozik központi érdeklődési körükbe. A Viasat History ezentúl a 221-es, míg a Viasat Nature a 222-es csatornahelyen érhető el a UPC-nél. Utóbbi HD minőségben!

– Fontosnak tartjuk, hogy az ismereteinket gyarapító műsorok több teret kapjanak a háztartásokban, hiszen az ilyesfajta sorozatoknak és dokumentumfilmeknek köszönhetően szórakoztatva tanulunk, miközben még ki is kapcsolódunk. Örülünk, hogy ezentúl a mi előfizetőink is 0-24-ben élvezhetik ezt két nagyszerű csatornát, azok teljes műsorkínálatával – mondta el Lennert Márton, a Vodafone lakossági termék marketing és tartalomért felelős igazgatója.

A Viasat History műsorainak tematikája három alappillérre épül: az örökzöld történelmi témákra, a II. világháború eseményére, valamint a múltbeli történések új megközelítésű, korszerű technológiák mentén történő felfedezésére. A csatorna (amely Magyarországon műfajában az első volt) a mögöttünk álló idők rejtelmei és izgalmai iránt érdeklődőket a közeljövőben többek között olyan műsorokkal várja, mint a Ceausescu tárgyalása december 23-án 21 órától, amelyben a kommunista diktatúrák összeomlásának egyik legsúlyosabb eseményét rekonstruálják. A királyi rejtélyek rajongóinak decemberben vasárnaponként 11:25-től érdemes a Viasat Historyra kapcsolniuk, krimibe illő múltbeli tényeket pedig hétköznaponként 22:05-től fejtegetnek a csatornán, egészen új megközelítésből.

A Viasat Nature az év utolsó hónapjában a körülöttünk lévő természetei jelenségek Földre gyakorolt hatásait helyezi előtérbe. Hogy hogyan befolyásolja az élőlények mindennapjait a Nap mozgása, azt a 24 óra a Földön című kétrészes sorozat tárta fel, 2019. december 21-én és 22-én. December 27-én 18 órától pedig A Nap titkos élete, majd A fekete lyuk vadászai dokumentumfilmek kapnak képernyőidőt. Utóbbi azt a hihetetlen két éves küldetést mutatja meg részleteiben, amelynek eredményeképpen lefotózták a lefényképezhetetlent: a fekete lyukat!