Piedone nyomában - Carlo Pedersoli, azaz Bud Spencer 90. születésnapja alkalmából

A magyarok kedvenc pofonosztója, aki 2016 júniusa óta sajnos már nincs köztünk, 2019-ben lett volna 90 éves.

2019-ben jelent meg és az Álomgyár Könyvesboltban volt kapható első alkalommal Király Levente „Piedone nyomában” című könyve, amely a hat fesztiváldíjat nyert mozifilm bővített, írásos változata. Az évforduló alkalmából, a legendás színész, sportoló és filantróp előtt tisztelegve emlékprogramot rendeztek az Álomgyár Könyvesboltban, Piedone nyomában könyvbemutatóval, pezsgővel és Bud Spencer tortával.

A könyvből kiderül hogyan élte át a kis Carlo a világháború borzalmait, milyen nehézségekkel küzdött meg az iskolai évek alatt, hogyan csöppent bele a sport világába, illetve milyen kalandokat élt át Dél-Amerikában, mielőtt színésszé vált. A hat nyelven beszélő egykori bajnok sportoló, aki később az olasz mozi legnagyobb ikonjává vált, filmes karrierje mellett repülőket és hajókat vezetett, gyermekruhákat tervezett, könyveket és dalokat írt, de feltalálóként bejegyzett találmányokkal is gazdagította életünket. A könyv történetek sokaságán keresztül mutatja be azt a zseniálisan sokoldalú színészt, akinek a csattanós pofonok, a belapított orr és a morcos tekintete mára már a védjegyévé vált. Izgalmas és mulatságos sztorikat olvashatunk a forgatásokon történt kalandokról, de bepillantást nyerhetünk a sztár magánéletébe is. Tanúi lehetünk egy életen át tartó szerelemnek, örökké tartó barátságoknak és az elmaradhatatlan szakmai összecsapásoknak is.

A program keretében Király Levente délután dedikált. A helyszínen még megvásárolhatják a könyvet és a DVD-t! Álomgyár Könyvesbolt Budapest, Rákóczi út 42, 1072

A kötet szerzője Király Levente a márciusi mozi bemutató óta hat fesztiváldíjat nyert a filmjével, legutóbb Nápolyban első külföldiként és magyarként a San Gennaro-díjat.