Remekül indult az év a Cinetelnek

Január 13-án kiderült, hogy a Los Angeles-i filmkritikusok díjai után Antonio Banderas a legjobb férfi főszereplő és maga a film a legjobb idegennyelvű film Oscar-díját hozhatja haza február 9-én.

A korábban már Oscar-díjat nyert Pedro Almodóvar alkotása, a Fájdalom és dicsőség a Cinetel forgalmazásában májusban került bemutatásra, de a mai napig műsoron van a Kino Cafe moziban. A film a rendező karrierjének és magánéletének egyfajta összegzése; a főszerepben Antonio Banderas mellett Penélope Cruz látható. A film előzetesét itt találjátok.

Az első negyedévben természetesen nem csak ennek örülhetnek az igényes filmek barátai: a Frankofón Filmnapokon mutatkozik be februárban Nicolas Vanier (Belle és Sebastien) új, igaz események ihlette családi mozija, a Taníts meg repülni!

Christian (Jean-Paul Rouve), aki ornitológus, élete fő művén dolgozik. Az árván marad nagy liliket szeretné megtanítani a költözésre egy motoros sárkányrepülő segítségével. Fia, Thomas (Louis Vazquez), először értetlenül nézi apja tevékenységét, majd később megváltozik az álláspontja. A filmet a forgatókönyvet is jegyző Christian Moullec igaz története inspirálta: a férfit nem véletlenül nevezték el Birdmannek, hiszen 1995-től kezdve rendszeresen repült együtt vadludakkal, hogy őket védettebb területekre vezetve megakadályozza számuk csökkenését. A film márciusban kerül a hazai mozik műsorára. Feliratos előzetese itt található.

Szintén tavasszal érkezik a Kutyabaj, mely Henri (Yvan Attal), a középkorú író története. 25 éve írt egy sikeres regényt, de azóta csak küzdelem az élete. Cécile-lel, a feleségével (Charlotte Gainsbourg) és négy gyermekükkel éldegél – nem túl boldogan. Aztán minden megváltozik, amikor egyik esti sétája során egy hatalmas kutyát talál a parton, aki mellé szegődik és befurakodik a család életébe. John Fante regényéből a rendezést és az adaptációt is magára vállaló Yvan Attal a Haláli temetést is jegyző Dean Craig forgatókönyvéből készített nem csak kutyabarátoknak ajánlható vígjátékot.

A film áprilisban kerül a hazai mozik műsorára.