Ragyogó divatkatalógus és giccses farsang a Kiscelli Múzeumban

A Ragyogj! kiállításban eljutunk az arany díszmagyartól a flitteres átsimogatóig.

A divat és az öltözködés szerelmesei hónapok óta zarándokolnak az egykori kolostorban található Kiscelli Múzeum nagy sikerű Ragyogj! kiállításra. Különleges eseményekkel várják a múzeum munkatársai a tárlat látogatóit: január 22-én katalógusbemutatót tartottak, február 7-én pedig farsangi mulatságot rendeznek Eklektik Giccs címmel, ahol mindenki megmutathatja saját valós vagy talmi csillogását.

Több ezren látogatták meg eddig a Kiscelli Múzeum textilgyűjteményének csillogó darabjait bemutató Ragyogj! - Divat és csillogás című kiállítást, a tárlatvezetések folyamatosan teltházzal mennek. A divat az emberi kommunikáció alapvető eszköze, önmagunk megkülönböztetésének igénye pedig az öltözködés egyik mozgatórugója. Minden, ami csillog - így magára vonzza a tekintetet - ezt a célt szolgálja. A kiállításban Erzsébet királynő esküvői palástjától egészen Péterfy Bori fellépő ruhájáig minden megcsillan.

Január 22-én a kiállítás katalógusának bemutatóján a témáról Dobos Evelin színész-műsorvezetővel Eleni Korani műkereskedő és -gyűjtő, valamint Szatmári Judit divattörténész beszélgetett. A kiállítás március 15-ig tekinthető meg a Kiscelli Múzeum templomterében. További információk a kiállításról és a kapcsolódó programokról itt.

A tárlathoz kapcsolódóan február 7-én csillogós farsangi bált rendeznek a múzeum új kiállítóterében, a Sziklapincében, ahol mindenki megmutathatja saját csillogását. A tematikát az esemény címe jól jellemzi: Eklektik Giccs Farsang. A szervezők várják a kiállítás tematikáját is adó égitest, sztár vagy integető macska jelmezeket, de bármit ami csillog vagy elég giccses a csillogáshoz. A jelmezeket a Je Suis Belle divattervezői, Kiss Tibi és Dévényi Dalma, valamint a kiállítás kurátora Szatmári Judit értékelik. Csillogós rock’n’roll filmzenék szólnak, utána pedig DJ Panda és Tarr Dávid giccsbe hajló ütemeire lehet bulizni.

Csillogós tréninggatya és estélyi ruha egy farsangon? A Ragyogj! kiállításban eljutunk az arany díszmagyartól a flitteres átsimogatóig. Vékony a határvonal a giccs és a ragyogás között, de ezen az estén átlépjük. Farsangi buli a Kiscelli Múzeum Sziklapincéjében a Ragyogj!- kiállításhoz kapcsolódóan. Dress code: Giccs és csillogás! Öltözz integetős macskának, fényes égitestnek, vagy egyszerű sztárnak.

Program:

19h tárlatvezetés a Ragyogj kiállításban

20h Csillogós rock’n roll filmzenék

21h Jelmezverseny

22h DJ Panda + Tarr Dávid csillogó és giccsbe hajló zenék 

A Sziklapince labirintusaiban házibuli hangulat, Rekettye sörök és jó rumok.

Jegyek itt.