Akik a szuperhősöket gyógyítják

Egészségügyi önkénteseket keres a Bátor Tábor.

Nincs fehér köpenyük, de az egyik legnemesebb feladat az övék: hercegnőkre, szuperhősökre, bátor űrlényekre vigyáznak, hogy biztonságban teljesíthessék fantasztikus küldetéseiket, élhessenek át csodákat. Ők a Bátor Tábor egészségügyi önkéntesei, az orvosokból, nővérekből, dietetikusokból és gyógytornászokból álló szupercsapat. Az alapítvány nyári táboraiba február 9-ig várja új csapattagok jelentkezését.

A Bátor Tábor terápiás táboraiban évente 1000 súlyosan beteg gyerek és családja töltődhet fel gyógyító élményekkel. A daganatos, cukorbetegséggel, krónikus ízületi vagy bélgyulladással, vérzékenységgel kezelt, vagy súlyos gerincferdüléssel, esetleg új szervvel élő Bátrakat ezernyi kihívás és kaland várja a hatvani csodaországban, ami rengeteg sikerélménnyel gazdagítja őket. Ahogy egy 9 éves táborozójuk megfogalmazta: „Itt megtanultam, hogy attól, hogy valakinek van valamilyen betegsége, még nem különb a másiknál.”

A lovardába csillogó szemmel belépő, íjaikkal galaktikus üzenetet közvetítő, a magaskötélpályán büszkén egyensúlyozó hősökről egy láthatatlan, de annál fontosabb csapat gondoskodik. Hajni intenzív szakápolóként csatlakozott az egészségügyi önkéntesek, vagy más néven „EÜ Cimbik” családjához, és amellett, hogy segített valóra váltani az álmaikat, ő is sokat tanult a gyerekektől. „Sokkal felszabadultabbak, bölcsebbek, tudják értékelni az élet apró örömeit. Mi pedig a nap 24 órájában ott vagyunk mögöttük, ami biztonságot ad nekik. Így válhatunk mi is részeseivé annak a csodavilágnak, amit a Bátor Tábor jelent.”

Beának és Sacinak az egészséges fogásokat köszönhetik a táborozók, de a dietetikus Cimbik is számos emléket visznek haza magukkal: „Jó érzés látni, ahogy a gyerekek sikeresen veszik az akadályokat. Mi mindent tudunk róluk, tudjuk, honnan indultak, és látjuk, milyen csodálatos átalakuláson mennek keresztül. Talán mi értjük leginkább, hogy mekkora hősök!  Ezek a pillanatok feltöltik az embert, és a szürke hétköznapokon rájuk gondolva minden nehézség könnyebben elviselhető. Az itteni energiából, lelkesedésből és pozitív gondolkodásból merítve próbálunk csodát tenni a táboron kívül is!”

Sokakat évről évre visszahúz a szíve a világba, ahol a felhők felett mindig süt a nap, és minden percben csodák történhetnek. Zsóka nővér 2010-ben lépte át először a tábor kapuit. „Minden jel azt sugallta, ezt a helyet keresed! És igen, ezt képzeltem el gyerekként, amikor elhatároztam, hogy nővér leszek! Ahogy a betegséget, a gyermeket kezeljük, ahogy egymás felé fordulunk. Az őszinte szeretetet, segítségnyújtást és az együtt töltött időt… Én így szeretnék élni, és ezért térek vissza újra és újra.”

Ha Te is szeretnél biztonságot nyújtani a Bátraknak, jelentkezz a Bátor Tábor egészségügyi önkéntes csapatába február 9-ig itt.

Csatlakozz az eseményhez és tudj meg többet!