Fesztivál + Varázslatos Győztesek

A XIII. Budapest Cirkuszfesztivál győztes produkciói a Fővárosi Nagycirkusz porondján!

Tavaszi műsor a felszabadult vidámságról. Rendezője a Fővárosi Nagycirkusz szakmai vezetője, Graeser József. A műsor zenei aláfestését ezúttal is a Szakál László vezette zenekar szolgáltatja, a színek kavalkádjáról a látványos fényjáték mellett a Fővárosi Nagycirkusz professzionális táncművészekből álló tánckara gondoskodik. Továbbra is Maka Gyula konferanszié kalauzolja át a nézőket, akik varázslatos levegőszámokat, bohócokat, gúlaszámot, szédületes gyorsaságú zsonglőrt, balettet lóháton és még megannyi csodát élhetnek át.

„Borús az ég, latyakos a föld. Ilyen a tél, havas, esős, hideg. A Napnak is alig van kedve kidugni az orrát a sűrű felhőtakaró mögül, hogy aztán hamar visszasiessen, és átengedje helyét a csendes éjszakának. Télen mintha a színek is elutaznának a vándormadarakkal, melegebb, napsütéses, vidámabb tájakra. Mi nem hagyjuk magunkat! A Varázslatos Fényhajlító és a színeket megtestesítő tánckarunk segítségével újra színesre festjük a világot! Úgy, ahogyan arra csak az igazi cirkusz képes: örömmel, nevetéssel, soha nem látott trükkökkel és mutatványokkal! Varázslatos fényekben fürdik majd a manézs, a fények táncra perdülnek, egyszer kecsesen cikáznak, máskor szivárvánnyá állnak össze! A XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztivál lenyűgöző versenyprodukcióiból összeállított tavaszi műsorunk a felszabadult vidámságról szól! Hogy ne engedjünk a latyakos szomorúságnak és a csizmánk nyomán cuppogó komorságnak, hanem ilyenkor is vegyük észre a színeket és a mosolyokat, a fényt és a tavaszt!” – konferálja fel a valóban csodálatos előadást Maka Gyula.

A műsorban – többek között - megcsodálhatjuk a XIII. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon Arany-díjjal és a magyar cirkuszigazgatók Arany-díjával kitüntetett Ifj. Richter József és Merrylu Caselly: Balett lóháton - Pas de deux produkcióját.

Ifj. Richter József és Merrylu Caselly mindketten nagy múltú cirkuszi dinasztiákból származnak. A 2014-ben megrendezett Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztiválon egymás riválisai voltak, ahol végül mindketten Arany-díjat kaptak. Ezután ifj. Richter József a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatójaként leszerződtette Merrylut az utazócirkuszához, majd 2016-ban Bálint napon összeházasodtak. A fesztiválon az egyik közös számukat, a Pas de deux-t mutatják be, amely a Monte-carloi Nemzetközi Cirkuszfesztiválon már Arany Bohóc-díjat nyert. Ifj. Richter József két vágtázó lovon áll, miközben a feleségét különböző pózokban tartja a nyakában és a vállában. A szám végén Merrylu férje fején áll, aki nem kapaszkodik a lovak kantárjába, csak az egyensúlyérzékére számíthat.

A műsorban megtekinthetjük Anastasiya Donchanka és Anastasiya Putsiata, fehéroroszok: lengő trapéz, Semion Krachinov, orosz: zsonglőr, Emelin és Zagorski, oroszok: bohócok, Roberto Vargas Junior, magyar: rolla bolla, Yves, spanyol és Ambra, olasz: levegőszám, Mayya, orosz: fliegende, Chinese Ball Juggling, kínaiak: zsonglőrök, Black Diamond, etióp trió: gúla, Togni, magyar-olasz duó: gurtni és Alania, orosz/oszét-csoport: dzsigit tehetségét és tudásukat.