A Vásárhelyi Őszi Tárlat díjazottjai az Óbudai Kulturális Központban

Az Óbudai Kulturális Központ és a hódmezővásárhelyi Tornyai Múzeum közös projektje.

A Vásárhelyi Őszi Tárlatot 66 éve rendezik meg, minden év októberében. A 200 alkotást felvonultató hatalmas országos tárlat ezzel a legrégebbi magyarországi kiállítás-sorozattá vált. Nemcsak múltja, hanem jelenlegi kiemelt szerepe és jelentős díjai is komoly figyelmet és népszerűséget hoztak számára a kortárs képzőművészek részéről. 2019-ben 700 alkotás érkezett be előzetesen, melyből a zsűri 129 művész 192 munkáját választotta és állította ki. Ezek közül pedig 21 művészt emelt ki, és jutalmazta alkotásukat egy-egy díjjal.

A közös projekt azoknak az alkotásait hozta el Óbudára, akik díjat nyertek a Vásárhelyi Őszi Tárlaton, és egy önálló kiállítás keretében mutatja be a műveket a budapesti közönségnek február 14-től március 6-ig. Olyan művészek munkái lesznek láthatók a San Marco Galériában, mint pl.  Keserü Ilona, Kossuth díjas művész, a magyar neoavantgard alakja. Mivel a kiállítás-sorozat mára a fiatal művészek számára is az egyik legvonzóbb tárlattá vált, számos 40 év alatti nagyszerű díjazott alkotó műve is szerepelni fog.

Kiállító művészek:

Bányay Anna, Drabik Tamás, Fekete László, Gresa Márton, Ilona Keserü Ilona, Jagicza Patrícia Linda, Kárándi Mónika, Kármán Dániel, Kecső Endre, Kéri Imre, Kotormán Ábel, Kósa János, Lőrincz Tamás, Madácsy István, Nádas Alexandra, Paráda Zoltán, Sipos Boglárka, Szabó Ábel, Szabó Klára Petra, Szurcsik József, Verebes György.

Megnyitó: 2020. február 14. péntek 18 óra.

A kiállítás keretprogramjaként 2020. február 28-án 18 órától a 66. Vásárhelyi Őszi Tárlat kurátoraival, Képiró Ágnessel, Dr. Pogány Gáborral és Szurcsik Józseffel beszélgetünk a kiállítótérben.