Farsangi bábhétvége a Bethlenben

Vérkoktéllal, audionarrációval és kézműves foglalkozással készülnek a farsangi bábhétvégére a Bethlenben.

Támogatva a független társulatokat és a vidéki művészeket, illetve a báb műfaját népszerűsítendő, február 14. és 16. közt farsangi bábhétvégét rendez a Bethlen Téri Színház. A minifesztiválra a Fabók Mancsi Bábszínháza és a Barboncás Társulat/Kiss Ági egy-egy - 16 éven fölülieknek szóló - báb előadását tűzték műsorra, ezt követően vasárnap délelőtt a Marica Bábszínháza, vagyis Tárnok Marica zenés-bábos családi előadása látható.

A péntek esti Azért a kis bolondságért… előadás különlegessége, hogy a látássérült nézők számára az előadást audionarrációval játsszák, ebben partnerük az AKKU Egyesület. Az élőzenével kísért vásári bábjáték alapja a népi szerelmes történetek.

Szombat este a Barboncás Társulat/Kiss Ági UN-DEAD – haláli színjáték című egyszemélyes előadása látható. A Lugosi Béla életét feldolgozó előadásra mi mással is készülhetnének, mint a kávézóban vásárolható vérkoktéllal.

A szokásos vasárnapi családi előadást ezúttal Tárnok Marica és Sz. Nagy Mari kettőse, a Marica Bábszínháza szolgáltatja. A „zenés bábos heje-huja” vagyis a Cipőmese – Szerelmetes Tulipántom előadás után pedig Bálint-naphoz kapcsolódó kézműves foglalkozás várja a gyerekeket.

Farsangi bábos hétvége a Bethlenben programja:

 február 14. péntek 19.00

Fabók Mancsi Bábszínháza: Azért a kis bolondságért...

- magyar nép pajzánságok - 16+

 február 15. szombat 19.00

Barboncás Társulat / Kiss Ági: UN-DEAD – haláli színjáték

- Lugosi élete 9 képben - 16+

 február 16. vasárnap 10.00

Marica Bábszínháza: Cipőmese - Szerelmetes tulipántom

- előadás után kézműves foglalkozással

Hirdetés