Jótékonysági koncertet ad a Medikus Zenekar a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika javára

A Semmelweis Egyetem II. számú Gyermekgyógyászati Klinikáján gyógyuló gyermekeket támogatja a Medikus Zenekar március 10-i, nagyszabású jótékonysági koncertjével.

A klinikán kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos betegét, a jegyekből befolyó összeget teljes egészében az intézmény javára ajánlják fel. A koncert bevételéből a gyermekek klinikai körülményeit szeretnék javítani, az összeget egy játszótér építésére fordítják. A MÜPA Bartók Béla Hangversenytermébe szervezett koncert a 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi rendezvénysorozatának kiemelt eseménye. A Semmelweis250 – International Medic Orchestra Tour különlegessége, hogy a Medikus Zenekar nemzetközi produkciót hívott életre, a hazai zenészekhez pályázat útján az egyetem külföldi partnerintézményeinek orvostanhallgatói is csatlakoznak.

A Semmelweis Egyetem a 2019/2020-as tanévben ünnepli alapításának 250. évfordulóját, amely előtt jubileumi rendezvénysorozattal tiszteleg. Ennek részeként az egyetem Medikus Zenekara 2020. március 10-én nagyszabású jótékonysági koncertet ad a Müpában. Az előadás különlegessége, hogy ez alkalommal a Mahler szimfónia előadásához az egyetem külföldi partnerintézményeinek hallgatói is csatlakoznak: Lengyelországból, Romániából, Szlovéniából, Németországból, Hollandiából, Olaszországból, Ausztriából, Svájcból és Spanyolországból is érkeznek fiatal zenészek.

A zenekar az elmúlt években több nagysikerű jótékonysági koncertet is adott, idei felajánlásukkal a II. számú Gyermekgyógyászati Klinikát támogatják. A jegybevételből játszóteret alakítanak ki, ahol rendezett körülmények között játszhatnak együtt kicsik és nagyobb gyermekek egyaránt.

A Semmelweis Egyetem Tűzoltó utcai klinikájának épületegyüttesében kezelik az ország minden második leukémiás, illetve daganatos betegét. A speciális betegellátás különleges igényeket követel meg, melyeknek az ott dolgozók kiváló minőségű eszközökkel, legjobb tudásuk szerint igyekeznek megfelelni. A megépülő játszótér megvalósítása része annak a megújulási folyamatnak, mely az elmúlt években az immár 135 éves klinikán elkezdődött, és amelynek fő célja, az intézményben ápolt gyermekek kórházi ápolásának, gondozási körülményeinek javítása. A játszótér korszerű, gyermekbarát és időtálló elemei, ütéscsillapító burkolata, integrált kialakítása, valamint a kialakított kellemes zöld környezet lehetővé teszi majd, hogy sérült és egészséges gyermekek együtt játszanak biztonságos körülmények között.

Jegyeket és támogatói jegyeket a Müpa oldalán vásárolhat.

A 250. jubileumi koncertre összeállított előadással a Nemzetközi Medikus Zenekar idén márciusban külföldi turnéra indul: Nagyszombaton (03.12-én), Prágában (03. 14-én) és Krakkóban (03. 16-án) vendégszerepelnek koncertprogramjukkal.

A Semmelwis250 – International Medic Orchestra Tour koncertprogramja:

Liszt Ferenc: Les Préludes – szimfonikus költemény

Gustav Mahler: I. D-dúr, szimfónia “Titán”

Vezényel: Dubóczky Gergely

A Medikus Zenekar az egyetemi rendezvények rendszeres résztvevője, de sikerrel szerepeltek többek között Bayreuthban, Svájcban és a Zeneakadémián is. Jótékonysági koncertjeikkel a hazai egészségügyi intézményeket segítik. A zenekar 12 évvel ezelőtt alakult, művészeti vezetője és karmestere 2009-től Dubóczky Gergely. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. (Haszon-Nagy Zsófia)

Hirdetés