Az Európai Unió útjára indítja az „EU a vidék jövőjéért” vidékjáró kampányát

A négy magyarországi régiót érintő kampány első állomása a mohácsi busójárás.

Az Európai Unió hat másik tagállama mellett az Európai Bizottság Magyarországon is elindítja az „EU a vidék jövőjéért” elnevezésű vidékjáró kampányát, melynek célja, hogy közvetlen kapcsolatot teremtsen a vidéki régiókban élőkkel.

2020. Február 21-23. - Mohács, Busójárás

Az EU kék kisbusza az alábbi időpontokban várja a látogatókat a Duna-parton a Milleniumi Emlékműnél:

2020. február 21. péntek        14:00–18:00

2020. február 22. szombat     10:00–18:00

2020. február 23. vasárnap     10:00–17:00

A busójáráson kvízjátékokkal, szerencsekerékkel, EU-s információkkal, virtuális valóság-élménnyel, gyereksarokkal és helyi termékeket bemutató gasztrosarokkal várjuk az érdeklődőket. Tájékoztatást nyújtunk az európai uniós támogatási lehetőségekről: a látogatók megismerhetik az EU támogatásával a régióban megvalósult sikertörténeteket, és felfedezhetik, hogy az EU hogyan járul hozzá a helyi vállalkozások és közösségek fejlődéséhez.

A három napos program során, az EU kék kisbuszánál találkozhatnak és beszélgethetnek az Európai Bizottság munkatársaival, többek közt Maksi Mátyással, az Európai Bizottság Magyarországi Képviseletének kommunikációs vezetőjével, Csernitzky Dorottyával, az Európai Bizottság Közös Kutatóközpontjának munkatársával, Kocsondi Tamással, az Európai Bizottság Mezőgazdasági Főigazgatóságának munkatársával, valamint Tamássy Tündével, az Európai Bizottság Regionális és Várospolitikai Főigazgatóságának munkatársával. Hazai vidékfejlesztési szakemberként Vanyúr Arnolddal, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Baranya megyei területi felelősével beszélgetünk a hazai és a régióban megvalósuló fejlesztésekről.

Házigazda: Galán Géza színész, televíziós műsorvezető, busó

Az EU-s vidékjáró kampány további állomásai:

2020. április 24. - Helló Nyíregyháza!

2020. május 8. -  27. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok szakkiállítás és vásár, Hódmezővásárhely

2020. május 16. - Mátrai Bornapok, Gyöngyös