Anne Griffin: Legvégül

Különleges könyv jelent meg a Pioneer Books gondozásában.

Ha öt embert kellene választania, hogy összegezze az életét, kiket választana?

Ha egy-egy poharat emelne értük, mit mondana?

És mire jönne rá saját magával kapcsolatban, ha már mindent elmondott?

Anne Griffin hatalmas nemzetközi sikert arató debütáló regénye, a Legvégül a 84 éves Maurice Hannigan történetét meséli el, aki egy ír kisváros szállodájának bárjában üldögélve emlékezik vissza az életére. Az idős úr az este folyamán öt pohárköszöntőt mond öt olyan emberre, akik nagyon sokat jelentettek neki, legyen szó halott családtagokról, eltávolodott gyermekekről, régi szerelmekről. A megrendítő történeteken keresztül - mélyre fojtott örömökről és bánatokról, egy titokban tartott tragédiáról és egy soha be nem vallott, de mindent elsöprő szerelemről - egy vidámsággal és szomorúsággal, diadalokkal és tragédiákkal teli élet tárul elénk.

A könyv olvasása közben úgy érezhetjük, mintha Mauriceszal ülnénk a bárban, és csak hallgatnánk szívmelengetően zengő hangját, miközben ő csak mesél és mesél… Mire vár hát? Húzzon mellé egy széket, és hallgassa meg, hogyan szól egy élet története!

"A Legvégül egy egész világot kap el egy pillanatban. Maurice Hannigan karaktere csodálatosan lett megalkotva, keserédes visszaemlékezései még sokáig az olvasóval maradnak. Anne Griffin ritka ékszert alkotott." (John Banville, Man Booker-díjas szerző)

A Legvégül elérhető a kiadó weboldalán.