Bazári kultúr-boom otthonra

Folytatja tavaszi online programsorozatát a Várkert Bazár.

A Várkert Bazár a húsvéti ünnepeket követően is folytatja tavaszi digitális programsorozatát #várkertonline néven. A korlátozások ideje alatt továbbra is mindenki az otthona kényelmében és biztonságában élvezheti a főváros kulturális ékszerdobozának sokszínű kínálatát facebook-on, youtube-on és a Várkert Bazár honlapján.

A veszélyhelyzet ideje alatt is, az otthoni időtöltést megkönnyítve számos esemény közül választhat a család minden tagja a Várkert online programjai közül. A gyermekeknek, Várkert Matiné sorozat indul, míg a felnőtteknek többek között olyan kulturális programokkal készülnek a szervezők, mint például a Várkert Irodalom Petőfi-estje, valamint a Képmás-estek.

A Képmás Magazin az elmúlt három évben rendszeresen jelentkezett Képmás-est című sorozatával a Várkert Bazárban. Az esteken szakemberek és művészek bevonásával igyekeztek körbejárni fontos témákat. A Képmás-esteken készült felvételekből tekinthető meg egy hat epizódból álló válogatás minden pénteken 19 órától a Várkert Bazár facebook oldalán. Az április 17-i első részében „Oldás és kötés” címmel beszélt a családi kötelékek fontosságáról a Gryllus család (Gryllus Vilmos, Gryllus Dániel és felesége, Kőváry Katalin). A szervezők célja, hogy a jelenlegi „bezárt” helyzetre reflektálva rávilágítsanak a család és értékrend szerepére.

A Várkert Matiné kínálatában a friss Fonogram-díjas Veronaki zenekar április 23-tól csütörtökönként 14 órától kizárólag a Várkert Bazár oldalán adja elő Magyarország legismertebb gyermekkönyvéből kiválasztott meséit és megzenésített verseit. Április 25-től szombatonként 11 órakor indul a Kiskalász zenekar „Dalok itthonról” című videósorozata; a gyerekprogramok 6 héten keresztül láthatók majd. Április 22-től szerdánként 11 órakor pedig az „Alkossunk együtt!” című kézműves foglalkozáshoz kapcsolódhatnak be az érdeklődők, ahol a tavaszi-nyári hónapok jeles napjaihoz (elsőként a Föld napjához) illeszkedő tárgyakat készíthetnek a gyermekek.

A Várkert Irodalom részeként tovább folytatódik a március végén indult, keddenként jelentkező #énésakönyvem sorozat, melyben a József Attila-díjas Ugron zsolna író és Juhász Anna irodalmár ajánlanak online is elérhető olvasnivalót.  Április 21-én az Aposztróf irodalmi sorozat jelentkezik a Petőfi-esttel. Juhász Annához Dés László zenész, Háy János író és Mohai Tamás színművészek csatlakoznak. Április 22-én Ugron Zsolna „Jajj, írni kell!” című sorozatának második részében tovább fejtegeti az írói rigolyákat, trükköket és mániákat, az írók-költők furcsaságait, szenvedélyeit.

A Várkert online sorozat további elemei és a részletes programterv a Várkert Bazár honlapján és facebook oldalán érhető el.