Little G Weevil új dala az összetartozásról, egyenjogúságról és az újrakezdésről

Dalpremier: április 24., péntek – YouTube-csatorna.

A többszörös nemzetközi díjnyertes Little G Weevil, azaz Szűcs Gábor egy gyönyörű rhythm & blues dalt jelentet meg április 24-én, ami világszerte öt kontinensen, összesen 35 digitális platformon kerül kiadásra. A zenét és a dalszöveget egyaránt Gee írta, amiben az összetartásra, az egyenjogúságra és az újrakezdés fontosságára szeretné felhívni a figyelmet a jelenlegi helyzetben. Külön érdekesség, hogy a dalban Martin Luther King Jr "We shall overcome" (Le fogjuk küzdeni!) 1968. március 31-i, Memphis-ben elhangzott beszédének egy részlete is hallható.

"Ez mindannyiunk számára nehéz időszak. Ugyanakkor egy lehetőség is arra, hogy átértékeljünk sok mindent, a szerepünket a világban, az egymás iránti törődés, a jóság és szeretet fontosságát, nemtől, kortól, bőrszíntől, nemzetiségtől függetlenül. Egészen egyszerű lehetne ez, hiszen mikor baj van, mindegy honnan és kitől jön a segítség, ki fogja a kezünket. Éljünk Magyarországon, Kenyában, Kínában vagy Amerikában, az átlagembert ugyanaz teszi boldoggá és ugyanazért szomorú itt is, mint máshol. Fogadjuk el egymást, fogadjuk el, ha egy ember másképp gondolkodik, máshonnan jött. Azzal foglalkozzunk, hogy mi mit tudunk adni a világnak, és milyen pozitív hatással tudunk lenni a körülöttünk élőkre. Itt az idő az újrakezdéshez. Kaptunk egy esélyt az univerzumtól, éljünk vele!  Erről szól ez a dal és remélem, hogy pozitív, elgondolkodtató hatással lesz mindenkire, aki hallja. Bár angol nyelven írtam a szöveget, ezt most lefordítottam, hogy mindenki számára érthető legyen az üzenet." – nyilatkozta a dal születése kapcsán Little G Weevil.

További érdekesség, hogy Gee egy angol-jamaikai énekesnőt kért fel a szólista szerepére. Dionne Bennett neve ismerősen csenghet a rajongók körében, hiszen több alkalommal is járt Magyarországon, legutóbb az A38 hajón szerepelt a zenekarral. A "Let it Rain" az első szerzemény készülő közös lemezükről, ami ősszel, Little G regényével egy időpontban jelenik majd meg. Dalpremier itt.

Little G Weevil - „Let it Rain” (angol nyelvből fordított) - Adj Esőt

Testvér, ugyanúgy lélegzel, mint én

Atyám, azt mondtad, itt élj!

Nem akarom tovább ezt a harcot

Mindannyiunk helyes irányba kell tartson

S ha a víz lemossa bűneink,

Csak adj esőt.

A jövő fényesebb lehet, mint ahogy látszik

A „feljebbvaló” az én titkos álmaimra játszik

De nem veszem meg spekulációit,

A közvetett manipulációit

S ha a víz lemossa bűneink,

Mindenható Isten, csak adj esőt!

Az egyformaság mindenkinek kényelmes

Győzd le az ismeretlen iránti félelmed

Szeretetem feléd, akár egy folyó

Erősebb sodrás, de mélyebbre hatol

S ha a víz lemossa bűneink

Uram, csak adj esőt.

Köreműködő zenészek:

Premecz Mátyás - orgona, Pfeff Márton - basszusgitár

Borsodi László - gitár, Timár Tamás - dobok

Sóvári Tamás - trombita, Albert Zoltán - szaxofon

Fóris Rita - vokál, Andelic Jonathan - vokál

Hangmérnök: Vastag Gábor