Segítünk! - Programok a koronavírus idejére

A Menedzserszövetség több programot is elindított.

A világban kialakult helyzet soha nem látott kihívások elé állítja az emberiséget, ezért a Menedzserszövetség több programot is elindított, hogy segítse az objektív tájékoztatást, a gazdasági válságból való kilábalást, és hogy a kapcsolati tőkéjén keresztül láthatóságot biztosíthasson minden olyan szervezet vagy kezdeményezés számára, melyek hiteles és érdemi szereplői a kialakult válság kezelésének.

 „B Menü Bombera Krisztinával”

Az online interjúkat március 23. és április 30. közötti időszakban hétköznapokon közvetítették. A műsor interjúalanyai a műsoron keresztül osztották meg a nyilvánossággal aktuális helyzetértékelőjüket és – lehetőségük és iparáguk szerint - támpontot adtak a helyzetből kivezető vállalati és üzleti etikai lehetőségekkel kapcsolatban.

„Milyen lehetőségeink maradtak, ha az A terv teljesen megsemmisült? Mit tehetünk a kialakult helyzetben? Mit tanulhatunk egy ilyen válsághelyzetből?” - ezekre a kérdésekre kereste a választ a Menedzserek Országos Szövetségének interjúsorozata sikeres magyar topmenedzserek és cégtulajdonosok segítségével. A B Menü interjú alanyai voltak többek között: Kapitány István, a Menedzserszövetség elnöke, a Shell globális kiskereskedelmi alelnöke, Czakó Borbála, 2019 Év Menedzsere a Társadalomért Különdíj kitüntetettje, HBLF elnök, EY stratégiai tanácsadó és Gerendai Károly, 2018 Év Menedzserek a Társadalomért Különdíj kitüntetettje, üzletember, a Sziget Fesztivál alapítója, a Costes Michelin csillagos étterem tulajdonosa. Az interjúk Bombera Krisztina hivatalos facebook oldalán megtekinthetőek.

„Business Café nem csak nőknek” Jaksity Katával

Május 8-án indul a Business Café nemcsak Nőknek online interjúsorozat, mely minden kedden és pénteken 17:30 órai kezdettel jelentkezik élőben. Kata vendégei olyan női felsővezetők, cégtulajdonosok lesznek, akik gyorsan és sikeresen alkalmazkodtak ehhez a nem mindennapi helyzethez, akik mindent megtesznek azért, hogy cégük átvészelje ezt az időszakot és dolgozóikat megtarthassák. Teszik ezt ráadásul javarészt Home Office-ban, család mellett – sokszor 2-3-4 gyereket segítve a tanulásban. Mind emellett még arra is van energiájuk, hogy társadalmi szinten is megpróbáljanak segíteni.  Az első interjú alanyok között lesz Istenesné Solti Andrea, a Shell Hungary Zrt. igazgatóságának elnöke, Márton Katalin, a Praktiker HR & CSR igazgatója és Óhidi Zsuzsanna, a Marquard Media Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója.

Segítünk! mozgalom

A Szövetség célja létrehozni egy központi felületet, ahol a kapcsolati tőkéjén keresztül láthatóságot tud biztosítani minden olyan szervezet vagy kezdeményezés számára, melyek hiteles és érdemi szereplői a kialakult válság kezelésének.  A Szövetséghez beérkező igényeket és kezdeményezéseket összegyűjtik, ugyanezt teszik a beérkező felajánlásokkal is és összekötik az adományozót az adományozottal, továbbá igény esetén eljuttatják az adományokat azokhoz a szervezetekhez, ahol igény van rá.  A Menedzserszövetség mediátor szerepkört kíván betölteni a programban.

A programmal kapcsolatban a külön erre a célra létrehozott központi email címen keresztül lehet érdeklődni. A Program keretében a Menedzserszövetség április 22-én szállította le a mélyszegénységgel küzdő Fulókércs Roma Nemzetiségi Önkormányzat részére az első tartós élelmiszer adományt, a Kömi Kft. felajánlásában, valamint tagjain keresztül támogatást nyújt a Csodalámpa és az Autistic Art Alapítványok részére.

A Menedzserszövetség a Segítünk! program keretein belül májusban hirdeti meg tagjai számára a Rugalmas Újrakezdés programját.

A programban a Szövetség tagjai által képviselt társaságok számára lehetőség nyílik a „Rugalmas újrakezdés” tanácsadási programban történő részvételre. A „Rugalmas újrakezdés” egy ingyenes, pályázati alapon működő, a Menedzserszövetség szakértői által lebonyolított 6 hetes fókuszált vállalati tanácsadási projekt. Ennek keretén belül a kibontakozó gazdasági válság által jelentős mértékben érintett, és a programban történő részvételre sikeresen pályázó cégek számára egy kilábalási célú újrakezdési terv kerül összeállításra. Az újrakezdési terv célja, hogy a pályázó társaság sikeresen tudjon versenyezni a válsághelyzet lecsengését követően megváltozott üzleti környezetben, melyet jelentősen megváltozó vevői preferenciák, nehezedő finanszírozási környezet, valamint újfajta vállalati folyamatok és emberi erőforrás-menedzsment kihívások jellemeznek.