Nádasy Erika kapta idén a Déryné díjat

Miskolc Város Napja alkalmából a Közgyűlés hagyományosan kitüntetéseket, díjakat ad át május 11-én.

Ezek közé tartozik a Déryné színházi díj is, melyet ebben az évben a Miskolci Nemzeti Színház színművésznője, Nádasy Erika kapott! A városban működő civil szervezetek, közösségek, intézmények, gazdálkodó és egyéb szervezetek, szakmai szövetségek, érdekképviseletek, egyházak, valamint magánszemélyek minden évben javaslatot tehetnek, hogy kik kapják a városi elismeréseket, melyek közé tartozik a Déryné színházi díj is.

„Miskolc... Miskolc az örök város, Miskolcot látni és meghalni... Miskolc, Miskolc, Te csodás... Jaj, Miskolc, Te olyan boldoggá tettél, hogy nem fogom tudni megköszönni. De megpróbálom. Köszönöm, hogy befogadtál, köszönöm, hogy kíváncsi voltál, köszönöm, hogy észrevettél és köszönöm, hogy figyelsz rám.” írta Nádasy Erika színművésznő Facebook oldalán.

A 2019-2020-as évadban a Nem félünk a farkastól című drámában, a Hegedűs a háztetőn musicalben és A vadkacsa című színműben láthatja a közönség emlékezetes alakításait. Edward Albee drámájában Martha szerepébe bújik, - (lásd a fotón) - akit „pályafutása egyik legnagyobb kihívásának” tekint. – Mérgező szavak, gyilkos gesztusok, egymás megalázása, a szeretet megtagadása, a szerelem elárulása. Ezeket a fegyvereket a színpadon, a boldogtalan, ugyanakkor elpusztíthatatlan Martha szerepében bevetni pályafutásom egyik legnagyobb kihívása – mondja a színésznő.

– Köszönöm az összes kollégámnak, a Miskolci Nemzeti Színház minden egyes tagjának, hogy munkájával, odafigyelésével segíti és inspirálja az én munkámat. A színház társas játék, nélkületek csak monodrámákat csinálhatnék. Köszönöm a művészeti tanácsnak, hogy bizalmat szavazott nekem és lehetővé tette, hogy idáig eljussak. Köszönöm a férjemnek, hogy elviseli a hóbortjaimat, és köszönöm a szüleimnek, testvéremnek, hogy itt vagyok, mert nélkülük ez nehezen lett volna kivitelezhető. Köszönöm, Miskolc! – fejezte ki háláját Nádasy Erika a Déryné díj kapcsán.

Hirdetés