Állati típusú találkozások

Az állatvilág megfigyelése mindig tartogat meglepetéseket, azonban az emberi kíváncsiság sokszor nagyobb a félelemérzetnél. 

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutat be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban. A dokumentumfilm-sorozat előzetese itt tekinthető meg.

Soha nem tapasztalt légyottoknak lehetünk szemtanúi ember és állat, állat és állat között, amelyek hol szívszorító, hol győzedelmes véget érnek. És íme néhány dolog, amit jó tudni, ha valaki vadállatok lesére indulna!

•   Bárki bármit is mond, olyan nem létezik, hogy „szelíd vadállat”. Például egy megszelídítettnek mondott leopárd is lehet eleinte játékos, de könnyen felülkerekedhetnek rajta ösztönei. Ha nem vigyázunk, egy pillanat alatt válhatunk prédává és nagy szerencsénk van, ha megússzuk 40-50 öltéssel.

•   A dél-afrikai Krueger Nemzeti Parkban élő sziklapiton szereti a szűk, meleg és sötét helyeket, így az autók kiváló rejtekhelyként szolgálnak számukra. Érdemes átnézni az egész autót, ugyanis ez a kígyó termete ellenére képes elbújni akár a motorházban is – vele pedig nem szabad cécózni, a szorítása életet követelhet.

•   Az elefántfókák párzási időszakban az átlagosnál is keményebbek: a kéttonnás állatok hevesen védik a területüket és persze a háremüket is. Akkor van igazán nagy baj, ha a fóka egy lakott területet jelöl ki sajátjaként, ott ugyanis aztán nekimegy mindenkinek és mindennek – akár a parkoló autóknak is, hogy aztán lehessen magyarázkodni a kárszakértőknek.

•   Ne akarjunk jelen lenni akkor, amikor az oroszlánok fiatal generációja átveszi az irányítást az öregektől, mert abban nincs könyörület. A fittebb, erősebb oroszlánok egyértelműen jelzik az idősebb példányoknak, hogy az ő idejük lejárt, jobb, ha elhagyják a csordát. Ha pedig nem ezt teszik, az életükkel fizetnek.

•   Mindenki úgy tartja, hogy a hiénák kizárólag dögevők, de ez egy tévhit: kitűnő vadászok, csapatban támadnak és nagyon erős a harapásuk – el tudják törni és ropogtatni áldozataik csontját. Egy átlagos hiéna testtömegének egyharmadát képes együltő helyében befalni, ezzel pedig ez a faj az afrikai vadon leghatékonyabb takarítójává vált.

A 13 részes sorozat 2020. május 19-én 20 órától heti rendszerességgel jelentkezik a Viasat Nature műsorán, és hol megdöbbentő, hol mulatságos pillanatokat hoz majd az otthonokba.