Mégis van mozi! Autósmozi nyílik a budapesti Árkád tetején

Oscar-díjas filmek, görkoris felszolgálók, érintésmentes fizetés – egyedi és biztonságos kikapcsolódást kínál a főváros új autósmozija.

Jó hírünk van azok számára, akik már a Grease és a Szeretném, ha szeretnél óta tudják, meg akarják tapasztalni az autós mozizás varázsát. Június 13-tól a PANAM autósmoziban forgathatják vissza az idő kerekét. Az autósmozi érintésmentes eszközökkel vár, így a koronavírus ideje alatt sem maradunk biztonságos szórakozás nélkül. A helyszínt a budapesti Árkád bevásárlóközpont tetőtéri parkolója biztosítja, ahol a tervek szerint hosszútávon élvezhetjük majd a szabadtéri filmnézést.

Újra van autósmozi Budapesten! Az utóbbi hónapokban a COVID-19 elleni intézkedések miatt távol kellett tartanunk magunkat a filmszínházaktól, a júniusban nyíló PANAM autósmozinak hála többé nem kell lemondanunk a biztonságos mozizás élményéről. Budapest új autósmozija régi és új filmeket fog műsorra tűzni, az első vetítési napon például a Brad Pitt és Edward Norton főszereplésével készült Harcosok klubját mutatják be és számos Oscar-díjas alkotást is vetítenek az elmúlt évekből. Természetesen azok sem fognak csalódni, akiket inkább a régebbi klasszikusok hoznak lázba, a moziműsorban szerepel ugyanis a Rocky és a Truman Show is. Műfajt tekintve bőséges a választék: a sci-fi és horrorfilm rajongóknak remek választás lehet a Nyolcadik utas a halál, míg a romantikus irányt kedvelőket a Csillag születik c. filmmel várják.

„A kényszer szülte az ötletet, mivel szerettük volna, hogy meglegyen a biztonságos szórakozás lehetősége ebben az időszakban is. Emellett a nosztalgikus moziélményt is visszahozzuk, aki volt már autósmoziban, az ismeri ezt a különleges hangulatot. Igyekszünk hosszútávon stabilan fenntartani az autósmozit, és lehetőség szerint vidéken is bővülnénk” – nyilatkozta a PANAM autósmozival kapcsolatban Rácz László projektmenedzser.

Görkoris felszolgálók és érintésmentes fizetés

A 100 autónyi befogadóképességű szabadtéri filmszínházban nem személyre, hanem autóra lehet majd jegyet váltani 5500 forintért a panam.hu oldalon. A mozizók biztonsága érdekében nincs helyszíni készpénzforgalom, és az autóból még az üdítőkért és az elmaradhatatlan mozis ropogtatnivalókért sem kell kiszállni. A nosztalgikus élményt görkorcsolyás felszolgálók fokozzák, akiknél kártyával, érintésmentesen fizethetünk.

A vetítés modern technikai hátterét az ötletgazda, Magyarország prémium kategóriás vizuáltechnikai szolgáltatója, a Visualpower Kft. garantálja. "A vetítési napokon 21 órakor kezdődnek az előadások. A 10x6 méteres prémiumminőségű LED falra vetített filmek hangját az autók FM rádióján keresztül tudják majd hallgatni a nézők” – mondta Riegler László, a Visualpower Kft. ügyvezető igazgatója. A Visualpower több mint 20 éve van jelen a hazai piacon, azóta foglalkozik vetítéstechnikai szolgáltatásokkal. A PANAM autósmozi esetében is a minőségre való törekvés és egy egyedi élmény létrehozása volt a céljuk, erről június 13-tól a saját szemeddel is meggyőződhetsz.

Visszatér a 60-as évek hangulata

Az autós mozik különlegességét egyébként mi sem példázza jobban, mint hogy felbukkanásuk óta több, klasszikussá vált filmben is feltűntek, általában népszerű randi helyszínként. A szabadtéri filmszínházak némelyike már 1915-ben fogadta a négy keréken érkezőket, majd 1933-ban, New Jerseyben megnyílt a világ első, kimondottan autósok számára kialakított mozija. A második, ami nem mellesleg a mai napig zavartalanul üzemel, szintén Amerikában van; az idei már a 86. szezon a mozi életében. Budapesten a 60-as években élték fénykorukat, ám a jelenlegi helyzetben nagy az esélye, hogy hamarosan újra a baráti és családi programok elsőszámú színhelyévé válnak.