Háy János Zsámbékon

Július 19-én Háy János lesz a Zsámbéki Nyári Színház vendége egy rendhagyó esti beszélgetésen. 

Az idei karantén után először vállalt nyilvános szereplést Háy János a Zsámbéki Nyári Színház felkérésére. Különleges este lesz: nem felolvasóest, de talán mégis, nem író-olvasó találkozó, de talán mégis.

Meghatározza-e a Kádár-kori gyerekkor az írót? Hogyan lehetett sikeres egy kelet-európai író Nyugaton? Miben rejlik a fiatalos, sokműfajú, több művészeti ágban otthonosan mozgó alkotó titka? Eljut-e a mai fiatalokhoz a kortárs irodalom? És szóba kerül sok minden más is.

Szabad téren, szabadon terveztük ezt az estét, Pokrócz Enikő, a zsámbéki-medencében élő irodalmár kérdez, a magyar irodalom egyik nagy alkotója, Háy János pedig válaszol és mesél irodalomról, műveiről, zenéről, végülis mint mindig: önmagáról és rólunk. Háy János sorai között magunkra ismerünk, új és mégis ismerős történeteket kapunk, amit magunkkal vihetünk, amik kibélelik az életet. És ha az író most beszélget is, azért a felolvasás sem maradhat el. Az est folyamán először hangzanak el élőben részletek a szerző legújabb könyvéből, az Európa Kiadó gondozásában megjelent „Ne haragudj, véletlen volt” c. kötetből, ami a karantén alatt íródott. A beszélgetés végén személyesen is kérdezhetnek a nézők a szerzőtől.

Az estre a zsámbéki Matyi Kultúrbisztró színpadán kerül sor, ahonnan nemcsak csodálatos kilátás tárul elénk a Romtemplomra és teljes Zsámbékra, hanem az irodalmi élményeket némi minőségi gasztronómiával is kiegészíthetjük. A belépőjegy mellé lehetőség van vacsorajegy megváltására is, ami büféasztalos ínyenc menüt takar. Aki tehát szeretne jólakottan részt venni az esten, érkezzen egy órával korábban és vacsorázzon a Matyiban, nem fogja megbánni!

Beszélgetés Háy Jánossal Háy Jánosról

2020. július 19. vasárnap 20:00

Aki vacsorát is kért, azt 19.00-re várjuk. (Zsámbék, Matyi Kultúrbisztró)

A belépőjegy és a vacsora+belépőjegy is egyaránt ezen a linken érhető el.

A programok megvalósítását támogatta: EMMI

A Zsámbéki Nyári Színházba jegyek válthatók itt.

 

Hirdetés