Celebration 20&10

Megjelent a Balázs Elemér Group jubileumi lemeze a Fonónál.

Tizedik stúdióalbumával ünnepli fennállásának huszadik születésnapját az egyik legnépszerűbb hazai jazz-zenekar, a kétszeres Fonogram-díjas Balázs Elemér Group. Erre utal a zenekar legújabb lemezének címe is, amelyre a zenekar minden tagja írt egy–egy dalt. Az album a Fonó kiadásában jelent meg a lemezbemutató koncert napján. A lemez július 23-án jelent meg, és elsőként a Várkert Bazár-béli lemezbemutató koncerten lehetett kapni. A lemez kapható a Fonó webboltjában és a terjesztőknél. A lemezről a címadó dal egy rövid változata hallgatható a Youtube-on.

A Celebration 20 & 10 című lemezen a zenekar egyedi aspektusából, főként a tagok saját szerzeményein keresztül ismerhetjük meg múlthoz, harmóniához és barátsághoz fűződő viszonyukat és lehetünk részesei az elmúlt két évtized alatt kialakult különleges zenei világuknak. A hagyományokhoz híven az új lemezre is felkerült egy magyar népdal, valamint tisztelgés két, a zenekar számára fontos zenész, Lyle Mays és Michel Legrand előtt.

20 éves lett a Balázs Elemér Group! Büszke vagyok rá és nagy örömet ad a zenekarom, amit 2000-ben alapítottam. Az elmúlt két évtized alatt rengeteget koncerteztünk, ország- és világszerte vannak meghívásaink. Nagy öröm külföldön Magyarországot képviselni nagyfesztiválokon, klubokban, koncerttermekben. Hatalmas erőt és boldogságot ad a közönség szeretete is. Köszönjük nekik! Az elmúlt 20 év során számos nagy zenész játszott a zenekarban, akiknek szintén köszönhetjük a sikereinket! Ezt a mostani felállást nagyon szeretem, igazán jól tudunk együtt dolgozni, muzsikálni és remélem, hogy még sokáig együtt maradunk. Az ünnepet megkoronázva ezen az új lemezen minden tagtól szerepel egy új szerzemény, így valóban közös munka volt nemcsak az album feljátszása, hanem a zenék megalkotása is. Jó ebben az alkotófolyamatban osztozni. Szeretném külön megköszönni az öcsémnek, Balázs Józsefnek, aki nélkül elképzelhetetlen a BEG sound, ő a zenekar szíve és az én jobbkezem. Köszönöm azoknak a managereknek, szervezőknek, kiadóknak, szállítóknak, hangmérnököknek, szponzoroknak, barátoknak, akik segítettek minket az úton! Hatalmas büszkeség, hogy Magyarország vezető vállalata a MOL mögénk állt és támogat bennünket. Remélem még sok örömet tudunk okozni a zenénkkel!” (Balázs Elemér)

A zenekar és a koncert támogatója a MOL.

Balázs Elemér – dob

Horváth Cintia – ének

Szakonyi Milán – ének

Balázs József – zongora

Komjáti Áron – gitár

Lakatos Pecek Krisztián – bőgő

Czibere József – ütőhangszerek