Budapest Rooftop Cinema a Mammuttetőn egész nyáron

Miután becsuktuk a Westend Drive-In Cinema kapuit, teljes erőbedobással koncentrálunk a Mammuttetőre.

A rooftoperek a még mindig fennálló járványveszély miatt a legnagyobb gondossággal kialakított szabadtéri moziban nézhetik a kultklasszikusokat. Változatos műsorral készülünk a Scorsese-thrillertől a kézzel festett animációs filmen át a detroiti rapperek roastjaiig: a budai csillagok alatt, de csupán egy kőhajításnyira Pesttől műsorra kerül Bud Spencer és Terence Hill legendás párosa és kalandozhatunk Wes Anderson kiscserkészeivel, de velünk tarthattok egy vérbeli cigány lakodalomba és akár időutazhattok is! Jegyek elérhetőek itt.

Július 27.-én este egy valóságos összművészeti orgiát láthattak a tetőn. Kickstarter kampányként kezdte, ám egészen az animációs Oscar-jelölésig menetelt: a Loving Vincent a világ első teljes egészében kézzel festett animációs filmje, amelyben minden egyes képkockát (65.000 darabot!) festőművészek készítettek, olajjal, vászonra, olyan expresszionista stílusban,  ahogy maga Vincent Van Gogh festette volna.

Kedden kiemelt eseményünk következik: a délutáni tévématinékba száműzött pofonosztó páros, Bud Spencer és Terence Hill egyik nagyszerű vígjátéka, az ...És megint dühbe jövünk kerül végre az őt megillető helyre, a szélesvászonra a Mammut Tetőn! A spagettiwesternek sajátos paródiájaként külön műfajt létrehozó duót persze nem kell bemutatni senkinek, időtálló humoruk még egy egészen más korszakot idéz.

A szerda este sokunk kedvence, Wes Andersoné, egyik legjobban sikerült komédiáját hozzuk el a Mammuttetőre. A Holdfény királyság két 12 éves gyerek sztoriját meséli el, akik szerelmesek lesznek együtt a vadonba szöknek. Mindenki őket hajkurássza, a sziget nyugodt közösségének élete a feje tetejére áll, a játékidő alatt pedig az összetéveszthetetlen stílusú rendező valamennyi kedvenc színésze felvonul Bill Murray-től Frances McDormanden át Bruce Willisig és Edward Nortonig.

Vasárnap, augusztus 2-án kicsit aztán bekeményítünk és Eminemmel rójuk Detroit szürke utcáit, lesve a nagy kiugrási lehetőséget.

Augusztus 3-án pedig a gumiarcú Jim Carrey talán élete legjobb alakítását nézhetjük meg: Truman nem is sejti, hogy békés szülővárosa egy óriási stúdió, és ő a show főszereplője.

Augusztus 4-én, kedden a legvadabb roma lagziban találhatjuk magunkat, Emir Kusturica remekművéből, a Macska-jajból pedig az is kiderül, hogy a libák szükség esetén egész jó törlőkendőnek bizonyulnak.

Augusztus 5-én, vakon Martin Scorsese kezeibe adjuk magunkat és ellátogatunk Leonardo DiCaprióval a világ végére, egy Massachusetts állam partjainál fekvő kis szigeten levő elmegyógyintézetbe. Jól hangzik, nem?

Augusztus 6-án a brit romantikus vígjátékok atyaúristene, Richard Curtis visz be minket az időutazás rejtelmeibe.

Augusztus 10-én vasárnap pedig aztán adunk a polkorrektségnek Ali G-vel.

Az idei év nem csak a mozik számára volt más, mint a többi, hiszen filmpremierek, forgatások csúsztak, és kicsit talán el is szoktunk a társaságba járástól. A Budapest Rooftop Cinema csapatával szeretnénk visszahozni a biztonságos közösségi élményt: nálunk az egészségügyi előírásokat betartva, ráadásul nyitott térben, biztonságban mozizhatsz barátaiddal. Ebben a nehéz időszakban nem szeretnénk megfeledkezni azokról sem, akik az átlagosnál még többet tettek az emberekért: az egészségügyi dolgozókról, rendőrökről, mentősökről, tűzoltókról. A szervezők úgy döntöttek, hogy a Budapest Rooftop Cinema – Mammuttetőn esténként 5 jegyet ingyen biztosítunk a számukra. A kedvezményes helyekre a vetítés előtti napon 18 óráig emailben lehet regisztrálni.

A teljes program és további infók megtalálhatók a Budapest Rooftop Cinema web- és Facebook-oldalán. Jegyek itt.

Hirdetés